<<< Vissza

Győzelem a Jégcsarnokban

2004. július 23.

 
Szentesi lábteniszezők sikerétől volt hangos július első hétvégéjén Szeged. 3-án a Kisstadion adott otthont a Napfény-kupa küzdelmeinek. Itt műanyag borítású, remek pályán mérkőzött a 15 páros, köztük a Ferenczi Zoltán-Papp Tibor duó. A mieink remekül szerepeltek a csoportküzdelmekben, majd a döntőbe jutás is sikerült. Az első helyért a Kurca-parti páros egy szegedi, testnevelés szakos csapattal mérkőzött, és három szettben 2-1-re diadalmaskodtak. Ferencziék két kupát hoztak haza, ez járt a győztesnek. A torna színvonalára jellemző, hogy a második helyezett szegedi páros az elmúlt hét végén az országos profi versenyen a negyedik helyen végzett.

A Ferenczi-Papp kettős 10-én sem tétlenkedett, újra Szegeden léptek pályára, igaz kicsit más körülmények között. A Jégcsarnokban megrendezett Jeges-kupának nevezett lábtenisz-csatában három-három játékos mérkőzött egymással. A szentesi csapat két tagja erre a napra Bertók Róberttel, valamint tartalékként Sipos Árpáddal egészült ki. A Jeges-kupát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, melyet "Papecék" veretlenül nyertek. A hármas lábtenisz szabályai közül érdemes kiemelni, hogy a mérkőzéseket teniszpálya nagyságú területen játsszák, három érintés és egy lepattanás engedélyezett.

A mieink kupát, egy eredeti Vb- és Eb-focilabdát hoztak haza, hiszen mind a korosztályos, mind az összetett versenyt megnyerték.

A tengó szerelmesei már készülhetnek: augusztus 28-án, az uszodai szezonzáró napján rendezendő sportnap keretén belül nívós lábtenisz-bajnokságot tartanak a teniszpályákon.

A 14 év alattiak is nevezhetnek, ők az új pályán csatároznak majd és valamennyi fiatal ajándékot kap.

H. V.


<<< Vissza