<<< Vissza

Galéria a cukrászdában

2004. július 16.

 

A Petőfi cukrászda átalakult valamelyest. Falait festmények borítják. Többségük dr. Dobos András gyűjteményéből valók.
A főnök, Horváth Zoltán cukrászmester arról beszél, hogy a barátja kérte a tárlat nyitására, s ő nem tudott nemet mondani: fölajánlotta a falakat. A nemrég bezárt Petőfi utcai galéria anyagának egy részét helyezték át ide. Ezzel hangulatosabbá vált a cukrászda.

Ahol jórészt a mai kortárs festészet kapott helyet. Így Lehota András képei, Imréné Lenner Katalin ikonjai is láthatóak. Amelyek megvásárolhatók. A nagy kép Katona Imréé. Azért fönn maradt a falon a sokak által ismert Petőfi szobor, no meg a szálló történetét bemutató tábla is. A cukrászmester hozzáteszi: a kiállított tárgyakkal nem csorbult a nagy múltú helyiség varázsa. Sokan bejárnak ide, itt gyönyörködhetnek bennük. Magángyűjteményéből neki is van néhány képe a falakon. A kiállított anyag alkalomadtán természetesen cserélődik.

Egy kép bizonyára sokáig megmarad a cukrászdában. A Kossuth utcai óvodások készítették. Megfestették a Horváth Zoltántól kapott emeletes tortát. Azt írták rá: "Sok szeretettel a Smaragd Bt. dolgozóinak és vezetőjének a gyermeknapi tortáért." Ottjártunkkor hozták be éppen.


<<< Vissza