<<< Vissza

Bombariadó a laktanyában

2004. június 11.

 
Bombariadó volt hétfőn este a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár Csongrádi úti laktanyában. A névtelen telefonáló közölte, hogy rövidesen bomba fog robbanni a honvédségi területen. A helyszínt természetesen azonnal átfésülték a szakértők, ám semmiféle robbanóanyagnak nem találták nyomát. A rendőrség közveszéllyel való fenyegetés miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Június 7-ére virradóra egy szegvári üzletbe hatoltak be a tolvajok. A bűnözők levágták a lakatot az ajtóról, majd 10 ezer forint készpénzzel távoztak.
Szombaton este egy fiatal pár sétált a Kossuth utcán, és kirakatokat nézegettek, amikor odalépett hozzájuk egy férfi. A hívatlan idegen előbb szócsatát vívott a párocskával, majd megütötte a hölgy partnerét. Szerencsére a járókelők a sértett védelmére siettek, és a rendőrök kiérkezéséig lefogták a magát roppant erősnek érző kötekedőt, aki ellen garázdaság miatt folyik az eljárás.

Június 3-án történt, hogy a C+C Raktáráruházban két férfit és egy nőt fogtak el, akik 12 ezer forint értékű édességet próbáltak kilopni az üzletből. Miután a díszes kompániát előállították, további 70 ezer forintnyi édesség és élelmiszer került elő. A püspökladányi társaság Szentesre érkezése előtt valószínűleg Szarvason is tartott egy "nagybevásárlást".

H. V.


<<< Vissza