<<< Vissza

Gyermeknap

2004. május 28.

 
Képünkön: Balról Szabó Sándor, jobbról Molnár Gábor a "kispilótával".

A hét elején sokan felfigyeltek a város északi részén feltűnő MIG 29-es repülőgép hangjára, illetve az általa felrajzolt "figurákra". Nem más volt, mint a sokak által ismert Topi kapitány, azaz Szabó Sándor repülő százados, aki megígérte a Damjanich János Általános Iskola diákjainak, hogy eljön hozzájuk, élménybeszámolót és bemutatót tart. Először hétfőn délelőtt mintegy öt perces légibemutatót láthattak az intézmény sportudvarán elhelyezkedett gyermekek, és azok, akik a hékédi városrészen ezekben az órákban otthon tartózkodtak.

Délután közel százan - diákok és felnőttek, köztük a helyi repülőklub képviselői - várták a kapitányt és társát "Bagirát" azaz Molnár Gábor századost. Mindketten rendkívül közvetlenül válaszoltak a kérdésekre, sőt néhány MIG alkatrészt is láthattunk. A teljesség igény nélkül kettő, a sok-sok kérdés közül:
A találkozó után többen kérdezték: miért jöttek, és mennyiért? Erre most adjuk meg a választ: a gyermeknapra, május 29-re nem tudtak jönni, de így köszönték meg a kedves meghívást. És természetesen ingyen jöttek, hiszen a gyermeknapot a pilóták maguk is nagyon fontosnak tartják, és ezt éreztették az eseményen.

A gyermekek nevében ezúton is köszönjük az önzetlen hozzáállást, az igazán barátságos hangulatot.


<<< Vissza