<<< Vissza

Kézművesnap az óvodában

2004. május 28.

 
A Köztársaság utcai óvodában hagyományainkhoz híven családi kézművesnapot rendeztünk május 22-én szombaton. Az előző években sikeresen megszervezett programot már most is nagyon várták a gyerekek és a szülők. Mi magunk is nagyon készültünk, hogy minden érdeklődő számára tudjunk megfelelő elfoglaltságot biztosítani.

A napot a középső csoportosok vidám műsora nyitotta meg. Ezután ki-ki megkereshette a számára legérdekesebbnek ígérkező tevékenységet, hogy hasznosan és kellemesen tölthesse a napot.

Minden évben érdeklődők sokasága veszi körül Janó Tibort, aki az agyagozás rejtelmeibe vezeti be a gyerekeket. A forgó korongon hasznos edénykévé alakuló sárdarab nagy számú fazekasjelöltet csalogat ide, hogy kipróbálja kézügyességét.

Ebben az évben csak mézeskalács-díszítés volt, megfelelő sütőeszköz híján, de ez is sok érdeklődőt vonzott, mivel itt még meg is kóstolhatta ki-ki az elkészült alkotását.

Árgyellán Szilvia kozmetikus csodaszép arcocskákat festett a vállalkozó kis pácienseknek. Hamarosan sok kisegér, cica, pókocska és egyéb kedves állatfigura népesítette be az óvoda udvarát. Érdekes, hogy ezt a lehetőséget egyetlen felnőtt sem akarta kipróbálni, pedig a többi tevékenységbe szívesen kapcsolódtak be a szülők is.

Lehetőség nyílt a szalvéta-technika, papírhajtogatás, batikolás, gyöngyfűzés kipróbálására is, ha a kisgyermeknek nem sikerült vagy türelme fogytán belefáradt, a szülők szívesen besegítettek. Sok szép fonalbaba, festett gyertya, játékos hintaló és fűzött kukac is elkészült a nap folyamán. Az üvegfestéshez üres bébiételes üvegeket is felhasználtunk, melyek alkalmasak lehetnek az apró és értékes kincsek tárolására. Ugyancsak üvegfestékkel színes felfüggeszthető mobilok készültek, ezek kiválóan alkalmasak díszítésre vagy ajándéknak.

Örömmel tapasztaltuk, hogy sok régi óvodásunk is visszalátogatott a rendezvényre és az óvoda környezetében lakók közül is többen bejöttek egy kis nosztalgiázásra.

A tevékenységeket a körzet óvónői, szülők, kézműves mesterek és a Damjanich János Általános Iskola pedagógusai irányították.

Színesítette a napot a Boleró rövid táncbemutatója és Lázár Ferenc gyönyörű lovas hintója, mely szintén rendelkezésére állt a sétakocsikázni vágyó gyermekeknek és szülőknek.

A nap záró programja a Grimm-busz Színház előadása, a Rigócsőr király volt, mely egyaránt szólt gyerekeknek és felnőtteknek is. A mese modernizált változata gyermeket és felnőttet nevetésre késztetett, így mindenki jó hangulatban térhetett haza egy tartalmas, szórakoztató nap után.

A nap folyamán megéhező, szomjazó vendégeinket szponzorok és szülők jóvoltából frissítővel és szendviccsel, süteménnyel kínáltuk. A rendezvényt támogatta a Hunor Coop Rt., Füsti Molnár Lajos, Kiséri Família ABC, Koszta József Általános Iskola, Gergely Ferenc és a kedves szülők.

Az óvoda dolgozói


<<< Vissza