<<< Vissza

Pezsgőfürdőzhetünk

2004. május 28.

 
Talán lassan az időjárás is a kegyeibe fogadja a strandolókat, és megkezdődhet az igazi fürdési szezon a sportuszodában.

Ahogyan Tomcsányi Ferenc a Sportközpont igazgatója elmondta, ebben az uszodában nincs is igazi szezonkezdés, hiszen télen a fedett medencéket is sokan látogatják. Nem is beszélve a vízilabdásokról.
Az uszoda legutóbbi átalakítása, felújítása óta egy év telt el. Ezidő alatt számtalan tapasztalattal gazdagodott az uszoda vezetése. Eleinte sok volt a csapda és a nehézség, de mára már stabilan működik az új beléptető-rendszer és a medencék gépészeti berendezései is beváltak.

A nagy átalakítások után nyáron két olyan látványos, fejlesztés valósul meg a strandon, amelyek kiegészítik és korszerűbbé teszik az eddigi szolgáltatásokat. Az egyik, egy szauna-blokk és pezsgőfürdő kialakítása, az 50 m-es medence melletti napozóteraszon.

Szintén a közeljövő látványos változása lesz a lelátó felújítása is. Akik kijárnak a strandra tudják, hogy a lelátó elhasználódott. Ezért a nyáron ennek felújítása is a feladatokhoz tartozik. A lelátó tehát az átalakítás ideje alatt egy-két hétig le lesznek zárva. Az uszoda vezetője kéri a strandolók megértését.

Az elmúlt hónapokban többször, több helyen is megjelentek a melegvizes medencék vizét kifogásoló jelentések. A helyi közegyészségügyi hatóság múlt ősszel indított eljárást, melynek következtében született egy megállapodás, amely korlátozta a medencék üzemét. Ennek kapcsán megvalósult egy új vízbetáplálási lehetőség, ami az eddigi vízforrás kibővítését jelenti. Jelenleg az új vízellátás próbaüzeme zajlik, és előreláthatóan minden tekintetben megfelelő lesz a medencék ellátására.

Többen panaszkodnak a fürdő belépőjegyeinek magas árára a városban. Január 1-jén változtak a strand jegyárai, és várhatóan egy évig nem emelkednek majd.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza