<<< Vissza

Tanítók, tanárok

2004. május 28.

 

A pedagógus-szakszervezet nyugdíjas csoportja június 2-án, szerdán délelőtt 11 órakor rendezi a pedagógus napi ünnepélyes összejövetelét a Terney Béla Középiskolai Kollégium klubtermében. A rendezvényen a Rákóczi utcai óvoda középső csoportos gyerekei adnak műsort. Az ünnepséget követően a Központi Gyermekélelmezési Konyha biztosít ebédet.

A fáradozásért

A város valamennyi lakója - volt, jelenlegi és leendő diákja nevében tisztelettel köszöntöm a városban dolgozó valamint a már nyugalomba vonult pedagógusokat.

Köszöntöm az óvó néniket, akik a világra rácsodálkozó gyerekek első lépéseit irányítják, megismertetik velük a közösségi élet örömeit és viselkedési normáit.

Köszöntöm a tanítókat, akik kinyitják az iskolába lépők előtt a tudás birodalmát, s az első betűk és számok leírása mellett az olvasás alapjait is lerakják.
Köszöntöm a tanár néniket és tanár bácsikat, akik a sokszínű tudás mellett igyekeznek a szaktantárgyakon túl a művészetek, a testkultúra s a világ egészének átadását megkísérelni.

Tudom, nehéz tanévet hagyunk magunk mögött. Voltak benne örömök és kudarcok, megvalósult és halasztott álmok. Sok pedagógus amikor reggel indul az iskolába a lakásajtó becsukásával igyekszik a gondjait is otthon hagyni és a katedrára állva, a csoportszobába belépve már csak a gyermekeket látja és ő értük él. A hullámzó anyagi elismerés mellett örök visszaigazolásként megadatik a gyermekek csillogó szeme, s annak az érzése hogy a nap mint nap elvégzett munka, ha nehezen is sokszor kudarcok árán is, de célhoz ér.

Köszönöm szülőtársaim nevében a gyermekeinkért végzett áldozatos munkát és a város lakói nevében azt, hogy oktató-nevelő munkájukon keresztül a város jövőjét építik. Engedjék meg, hogy valamennyiüknek jelképesen egy szál virágot átnyújtsak, magánéletükben sok boldogságot, munkájukhoz sok sikert, jó egészséget és igaz segítő barátokat kívánjak.

Tisztelettel:
Szirbik Imre polgármester, Szűcs Lajos alpolgármester


<<< Vissza