<<< Vissza

Részegen verekedett az iskolában
 

2004. május 21.

 
Az elmúlt pénteken délelőtt 11 órakor érkezett a bejelentés a szentesi rendőrkapitányságra, miszerint eltűnt két gyermekkorú lány Szegvárról. Az egyikük már egy nappal korábban, a másik pedig aznap. Mindkét lány hagyott hátra búcsúlevelet, melyek közül az egyikből egyértelműen , a másikból pedig vélelmezhetően öngyilkossági szándékuk volt kiolvasható. A bejelentés után komoly létszámú stáb állt rá az ügyre, megkezdődött az adatgyűjtés és az információk feldolgozása, melyek szerint a két lány Gádoroson bujkál. Később bebizonyosodott, hogy az infók igaznak bizonyultak, és a „szökevényeket” egy gádorosi ingatlanban megtalálták. Szerencsére mindketten sértetlenek voltak.

Büntetőeljárás indult egy szentesi középiskolás ellen, aki a hét elején ittasan jelent meg az oktatási intézményben. Állítása szerint azért ivott, mert születésnapját ünnepelte (?), ám kiderült, hogy erre egy héttel később kerül majd sor. A diák, a jelenlegi adatok szerint, ittassága miatt több személybe belekötött, majd ütésváltás alakult ki közte és egy olyan személy között, aki nem is az iskola tanulója, majd a diáktársaival is összeakaszkodott. Az eddigi adatok alapján ezután előkerült egy szúróeszköz (kés vagy csavarhúzó), mellyel a tanulóknak támadt, de szerencsére sikerült megakadályozni a komolyabb sérüléseket. A részeg tanuló információk szerint rasszista kijelentéseket is tett. 

Az eset végül azzal zárult, hogy az igazgató mentőt hívott és a fiút a kórház pszichiátriai osztályára szállították. Mellesleg garázdaság miatt eljárás indult ellene, de az ügy többi szereplőjét is szeretnék még meghallgatni a rendőrök. 

Ismeretlen tettest keresnek a nyomozók, aki az elmúlt héten a Vásárhelyi úti óvodába ment be és onnan az öltözőből mobiltelefont, pénztárcát és iratokat vitt el. A szemtanúk láttak egy 25 év körüli, sovány férfit a helyszínen, de azt hitték, hogy az ott dolgozók ismerőse. Feltehetően ugyanez a személy volt az, aki megjelent egy másik intézményben is, de onnan nem vitt el semmit. 

Május 12-ére virradóra a Kálvária temetőből az egyik sírról egy kovácsoltvas keresztet loptak el. A kár meghaladja a 15 ezer forintot. A tolvajnak számolnia kell rossz esetben 3 évig terjedő szabadságvesztéssel, mivel értékhatártól függetlenül 200 ezer forint alatt is bűntettnek minősül ez a cselekedet, mert kegyeleti tárgyra követték el a bűncselekményt.


<<< Vissza