<<< Vissza

Kilencedik a Legrand

2004. május 14.

 
A kilencedik helyen zárta a 2003/2004-es bajnoki esztendőt a Legrand-Szentesi VK férfi első osztályú vízilabdacsapata. A Szolnok ellen vívott helyosztó mindent eldöntő, harmadik mérkőzését hazai környezetben 9-6-ra nyerte a Legrand, így Berkiék végeztek az előkelőbb helyen.
A találkozó meglehetősen nehezen indult szentesi szempontból. Mindkét részről számtalan helyzet maradt kihasználatlanul, a Szolnok nem engedte lerázni magáról a mieinket. Két negyed után egygólos szentesi előnnyel fordultak a csapatok, és hogy tényleg fordulópontot jelentett a félidő, arra bizonyíték, hogy feljavult a hazaiak támadójátéka, csakúgy, mint a védekezésük. A záró negyednek háromgólos előnnyel indult neki a Vidumanszky-legénység, és ez a különbség megmaradt a végső dudaszóig.

A Legrand kilenc találatán Somogyi (3), Szebeni (2), Lavrisinec, Berki, Szénászky és Juhász Zs. osztoztak.

Vidumanszky László, a Legrand-Szentes edzője a mérkőzést követően értékelésében kifejtette, hogy a második találkozóhoz képest helyzetkihasználásban javult csapata, és összekapták magukat erre a fontos összecsapásra. A kilencedik helyet mindenképpen el szerették volna érni, és ez sikerült is. A Szolnok elleni párharc után már a jövőre kell gondolni, az új bajnokságra kell készülni. Hogy Vidumanszky marad-e a Legrand kispadján, arra még az érintett sem tudott választ adni. A tréner úgy nyilatkozott, hogy vázolta az elképzeléseit a vezetőknek, most az ő válaszukra vár. Néhány napon belül tisztázódhatnak ezek a kérdések, utána lehet gondolkodni a hogyan továbbról.

A pénteken megnyert helyosztó, és a tavasszal mutatott eredményesebb játék mindenesetre Vidumanszky László szerződéshosszabbítását valószínűsíti.

H. V.


<<< Vissza