<<< Vissza

Választ várnak

2004. május 14.

 
Mi, a Magyar Demokrata Fórum és a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Szentesi Szervezetei megdöbbenéssel értesültünk arról a tényről, hogy a szabad független önkormányzati média megvalósulásáért írott kezdeményezésünkről, a város vezetői nem voltak hajlandóak tárgyalni.

Megdöbbenésünk oka az, hogy habár a kezdeményezést jelentő nyilatkozatot minden számottevő szentesi politikai erő képviselője aláírta, ezzel mintegy elismerve az abban megfogalmazott igények jogosságát, ennek ellenére a képviselő-testület levette napirendről.

Nem hittük, hogy az Európai Unióban még nem lesz magától értetődő kötelesség a kisebbségi álláspont ismertetése, vagy a tárgyilagosságot és kiegyensúlyozottságot biztosító elvek rögzítése.

Nem gondoltuk, hogy az Európai Unióban közpénzekkel támogatott médiumok esetében kérdés lehet majd a közszolgálatiságot ellenőrző kuratóriumok jogossága, vagy a médiumok anyagi függetlenségének biztosítása.

Álmunkban sem mertük volna gondolni, hogy az Európai Unióban közpénzekkel támogatott helyi sajtónak csak megbízott szerkesztője lesz éveken keresztül úgy, hogy közben a szerkesztést másodállásban a szentesi baloldal ideológusa fogja végezni.

Tisztelt Szentesiek!

A helyi demokratikus politikai kultúra csak a közszereplők, pártok, politikai mozgalmak, hírek, politikai cikkek, műsorok sokoldalúságának, tárgyilagosságának és kiegyensúlyozottságának, a vitatott kérdések ismertetésének, a vélemények, nézetek sokféleségének bemutatásával teremthető meg, ezért kérjük önöket, támogassák szervezeteinket, illetve a nyilatkozatot aláíró szervezeteket, hogy az abban foglalt célokat minél hamarabb megvalósíthassuk.

Mi, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Demokrata Fórum Szentesi Szervezetei, tudásunk, képességeink és lehetőségünk szerint készek vagyunk ehhez hozzájárulni.

Bízva bölcsességükben, együttműködésre készen, várjuk visszajelzésüket.

FIDESZ MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
SZENTESI SZERVEZETE
MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM
SZENTESI SZERVEZETE


<<< Vissza