<<< Vissza

Megértek a felnőtt életre

2004. május 14.

 

Képünkön: A Horváth Mihály Gimnázium ballagói.

Szentes öt középiskolájában idén csaknem 350-en ballagtak, és kezdték meg hétfőn az írásbeli érettségi vizsgát.

A Horváth Mihály Gimnáziumban öt osztály végzett ebben az esztendőben. Igen magas létszámú évfolyamot bocsátott el a gimi, hiszen a tizenkettedikesek 143-an voltak.

A teljes érettségi alól nincs felmentett, viszont születtek nyelvvizsgák és olyan OKTV-s eredmények, melyek alapján néhány tanulónak nem kell érettségi vizsgát tenni bizonyos tantárgyból.

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában 75 diák végzett. Ebből egy-két tanuló van, akinek ősszel pótvizsgát kell tennie. Az iskolában egy osztályt érettségiztetnek, a másik három szakképző csoport és van egy technikus osztály is. Az iskola tanárai szerint megfelelően felkészítették a gyerekeket a vizsgákra, és akiket elengedtek, azoknak bizonyára sikerülni is fog ez a "próbatétel".

Zsoldos Ferenc Szakközépiskola és Szakiskola

A Zsoldos Ferenc Szakközépiskola és Szakiskolában nagy a végzős diákok száma. Nyolc osztályban, mintegy 200 tanuló intett búcsút az intézménynek. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ebben az intézményben elég magas volt a bukások száma is.

Általában 1-3 a visszamaradó tanulók száma, de sajnos van olyan osztály is, ahol 30%-os a bukási arány.

Az intézmény igazgatója azonban bízik abban, hogy az intézményben most elsőként végzett gimnáziumi, és a kereskedelmi-marketinges osztály jó eredményeket ér el.

Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában a legkevesebb a végzősök száma. 52 tanuló kezdte meg a vizsgákat, nyolc diák pedig csak javítótóvizsga illetve évismétlés után érettségizhet. A szakképzésben tanuló 14. évfolyamos Gulyás László a felsőfokú akkreditációban országos első helyezést ért el egy informatikai tanulmányi versenyen.

A Boros Sámuel Szakközépiskola Szakiskola 78 diákot bocsátott érettségire. Egy diák - Farkas Laura - magántanuló lett félévkor, így ő nem járta végig a tanévet.

Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola


Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola



Kruzslicz Anita


<<< Vissza