<<< Vissza

Ikonok a galériában

2004. május 7.

 
A Nyugalom Galériában beszélgetünk dr. Dobos András állatorvossal, a galéria tulajdonosával. A beszélgetésnek két apropója is van. Az egyik: a tárlatot bővítették Imréné Lenner Katalin szentesi alkotó ikonképeivel. A galériában 23 hagyományos-klasszikus stílusban készített munkát állított ki. Az alkotások témáikban, díszítési gondolataikban a klasszikus ikonfestészet hagyományait követik. Reméljük, még ebben a hónapban bemutatkozik majd alkotójuk is - mondja a galériatulajdonos.

A másik: Lehota András szentesi fiatalember is előállt festményeivel. Igen komoly művészi aktivitást és minőséget mutat fel. Pesti gyűjtők járnak le és érdekes, a fővárosban hamarabb fölfedezték - folytatja dr. Dobos András. - Bíró Jenő hatására jelentős fejlődésen ment át.

Úgy, mint látásmódban, mint képszerkesztésben. A sok gyakorlás, munka meghozta gyümölcsét. Képei keresettek lettek. Az ikonok mellett az ő képei lesznek, amelyek a tárlat fő gondolatát képezik, kiegészítve Katona Imre és Bíró Jenő festőművészek alkotásaival.

Mint megtudtuk, Bíró Jenő képei hamarosan aukción veszt rész a fővárosban, a Nagyházi Galériában. Ami pedig Lehota Andrást illeti, a Zsoldos Ferenc Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola végzős tanulója. Szobafestő-mázoló szakos.


<<< Vissza