<<< Vissza

Új helyen a Discos utazási iroda

2004. február 30.

 
A Discos EuroGold és az Inter Euro Invest Kft.-ken belül a Benkő család gondolt egy nagyot: úgy döntöttek, egy helyre költöznek. Mármint vállalkozásban. Aminek legfőbb előnye a költségkímélés. A Református Nagytemplomi Egyházközösséggel történt megegyezés után (tudniillik övék a Kossuth utca 4. számú épület) a Kossuth tér és az Ady Endre utca sarkára költöztek. Régi helyéről ide hozták át az utazási irodát, a pénzváltót, az Árkád Galériát és a hitelközvetítést.

Benkő István ügyvezetőtől megtudjuk, 160 utazási irodával állnak kapcsolatban, akciós ajánlataik folyamatosan megtalálhatóak náluk, ami mégsem, azokat interneten tudják felkeresni. Saját szervezésű útjaik: Spanyolország, Görögország, Bulgária, Svájc. És még vannak a repülős utak, melyek más utazási irodák ajánlataiban szerepelnek. Charter-járatot nem bérelnek. Kapcsolatot létesítettek a nemzetközi szállodabankkal, a világ bármelyik településének, bármelyik szállodájában tudnak szállást foglalni. Ottjártunkkor éppen egy New Yorkba utazó ügyfél dolgait intézték, aki a 43. utca környékén kért szállást, mert ott van a rendezvény, ahova utazik.

Benkő István a következőket mondja:

- Ami a pénzváltást illeti, kedvezményesebben tudunk valutát váltani, mint a helyi bankok, mivel Szegeden is vannak üzleteink, ott vásárolunk. Szegeden valamelyest nyomottabbak az árak. Ezekkel együtt teljes körű közönségirodai tevékenységünk van. Mindemellett Szentesen nem működő bankokkal kötöttünk szerződést hitelközvetítésre. A lehető legszélesebb körű szolgáltatást nyújtjuk. Szabadfelhasználású személyi hitelek, 500 ezer és 30 millió forint között, jelzáloghiteleket szintén azonos összeggel, és lakásvásárlási, lakásépítési hiteleket. Mindenkori banki kamatok mellett, 3-3,5 százalék körüli kamattal, 500 ezer és 30 millió forint között. Hét bankot hoztunk Szentesre, a hitelhez mindent előkészítünk, az ügyfélnek csak egyszer kell bemenni a bankba. Ha kell, bevisszük Szegedre, s ott aláírja a szerződést, felveszi a pénzt.

- Ötévesek leszünk az idén - veszi át a szót Benkő Zsolt, az Árkád Galéria vezetője. - A Kossuth tér 4. szám alatt, új helyen várjuk az érdeklődőket, képkeretezéssel, festmények vételével és eladásával, iparművészeti kerámiák, kovácsoltvas jellegű lakás-kiegészítők értékesítésével, kibővült alapterületen, nagyobb választékkal, délelőtt 9-12, délután 2-5 óráig. Közel 200 képkeretből lehet választani. A galéria bizományi értékesítéssel is foglalkozik.


<<< Vissza