<<< Vissza

Kiültethető muskátlik
Zöld rovat

2004. február 30.

 
A kerti és a futó muskátli a nyár folyamán folyamatosan virágzik. Az elnyílt virágokat mindig távolítsuk el, így nem a termés érlelésére, hanem újabb virágzatok kifejlesztésére fordítja energiáját. A muskátlik eredeti élőhelyén (Fokföld) a minimum hőmérséklet 4 celsiusfok. Ennek megfelelően a termesztésben lévő fajták elviselik ezt a hőmérsékletet. A hűvös éjszakák már nem károsítják a töveket. Így a kertekbe már bátran kiültethetőek, ill. kihelyezhetőek különböző termesztő edényekben teraszokra, erkélyekre, ablakokba.

A kert, vagy épület azon részét válasszuk muskátlik elhelyezésére, ahol nincsenek a rekkenő hőségnek kitéve. A növekedési időszakban (tavasszal és nyáron) bőségesen öntözzük, de figyeljünk arra, hogy a cserépben ne legyen pangó víz, mert ez gyökérpusztulást idézhet elő! Vigyázzunk arra is, hogy soha ne szárítsuk ki a földjét, mert utána sok idő elteltével nyeri vissza a tő eredeti szépségét.

A muskátlikat, a gazdag virágzás érdekében, a számukra készült virágföldbe érdemes ültetni. A magas foszfor és kálium tartalmú műtrágyák jótékonyan hatnak a virágzásra. Ha nem akarunk állandóan a tápoldatozással foglalkozni, használjunk hosszú hatástartamú műtrágyákat.

Úgy szeretne elmenni nyaralni, hogy biztonságban tudja muskátliját? Szeretné, ha több napos távollét után is hazaérve, virágjai teljes pompában díszítenének? Erre a megoldás: a dupla falú balkonláda, amely több napra elegendő vizet képes tárolni és a növény vízigényét folyamatosan kielégíteni. A ládák megvásárlásával járó többletköltséget kompenzálja a benne lévő virágok szépsége.


<<< Vissza