<<< Vissza

Lépcsőlift a mozgáskorlátozottaknak

2004. április 9.

 
Március 29-én adták át azt a lépcsőliftet, amely segítségével könnyebb lesz megközelíteni az új és régi orvosi rendelőt a Klauzál u. 6. számú épület emeletén.

A Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán nyert összeg és az önkormányzat által biztosított forrás volt az alapja, annak, hogy a Klauzál utcai pártirodából orvosi rendelő épülhessen. A munkákra 9,5 millió forintot nyert a város, és ezt az összeget több mint 4 millió forinttal toldotta meg.

A kivitelezési összegbe benne foglaltatott egy lépcsőlift beszerelés is, amit kerekes székes és mozgáskorlátozottak vehetnek igénybe. A lépcsőlift a pártiroda lépcsőfeljárójára lett felszerelve, amit a gyógyszertári oldalon találhatunk. Innen lehet megközelíteni az új, de a régi orvosi rendelőket is. Tudni kell, hogyha valaki kerekes székkel érkezik a rendelőhöz, akkor egy csengővel kell jeleznie, hogy szeretné használni a liftet, majd lefáradnak a beteghez és segítenek a feljutásban.

A teljes átalakítás lassan a végéhez közeledik, de még hátra van a homlokzat felújítása és a rendelők műszaki átadása. Ezt a következő hetekben elvégzi a kivitelező, és ezután következhet a szakhatósági engedélyek beszerzése.


<<< Vissza