<<< Vissza

Közös munka eredménye

2004. április 9.

 
Ha nehezen is, de végre itt a tavasz! Éled a természet, rügyet bontanak a fák. Valahogy ehhez hasonlít az is, amikor az iskolában a tanév vége felé jönnek az "eredmények", a befektetett munka, amely a diák és a pedagógus közös együttmunkálkodása. Így van ez a Szent Erzsébet Katolikus Iskolában is.

A katolikus iskolák országos matematika versenyén a 7. osztályosok közül
Balázs Barbara 1.,
Antal Gabriella 3.,
Ádor Edit 7. helyezést ért el. (ft.: Ecseri Anna.)

Csiszár Éva 7. osztályos tanuló ezen a hét végén Kisújszálláson az országos Kazinczy-versenyen képviseli iskolánkat és városunkat (ft: Bíró Gáborné). Éva elnyerte a Kazinczy-érem aranyfokozatát és különdíjat is kapott a kötelező szöveg legjobb tolmácsolásáért (ft.: Bíró Gáborné). A Curie Környezetvédelmi emlékverseny országos döntőjén iskolánkat az Imre Ádám Szemerédi Máté, Dudás Tamás összetételű csapat képviselte.

Az 5. osztályosok az előkelő 2. helyet szerezték meg (ft: Kiss Péter és Szabó Mariann).

A 3. osztályos Kovács Tamás a "Rákóczi nyomában" országos komplex tanulmányi versenyen a 10. helyen végzett (ft.: dr. Faragó Attiláné és Oltyánné Magyar Ágnes).

A már hagyományos megyei francia nyelvi versenyen, amelyet a szegedi Makkosházi iskola szervez, mind az 5., mind a 6. évfolyamon a négy fős csapat a 2. helyen végzett.

A csapat tagjai:

5. osztály: Félegyházi Török Kata, Gyenes Tamás, Spitzer Jenő, Zentai Dorina, (ft.: Ráfiné Gáspár Annamária).
6. osztály: Béni Ágnes, István Kata, Karai Zoltán, Kóczán Balázs (ft.: Gémes Anna).

A Zrínyi matematika versenyen Péter Kitti 3. osztályos tanuló a 15. (ft: Oltyánné Magyar Ágnes), Mihály Mirtill 4. osztályos tanuló a 9. helyen végzett (ft.: Máthé Éva).

A városi Petőfi szavalóversenyen Czanik Szilvia 1. osztályos tanuló a 3. helyezést hozta el (felkészítő: Szűcs Klára), így bejutott a megyei döntőre.

A sportban is szép eredményekről számolhatunk be. A Forray Máté kupán (röplabda) 3. helyen végeztek a lányok (ft.: Varjú Attila), míg a fiúk a Széchenyi- kupán (foci) lettek másodikok.

Április 4-én virágvasárnap 10 órakor ünnepi szentmise lesz a Szent Anna Templomban. Énekel a templom énekkara, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 1. osztályos tanulói és pedagógusai.

Rendezvényeinkre, a diákmisére szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket, érdeklődőket!


<<< Vissza