<<< Vissza

Megmutatták, hogy több van bennük...

2004. április 9.

 
Képünkön: A Szentesi Óvónők Kórusa. (Fotó: Vidovics Ferenc)

"Rejtelmek, ha zengenek" címmel alkotó pedagógusok előadóművészeti bemutatóját rendezték meg április 3-án, Szentesen a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

A rendezvény már hagyományosnak számít. Évekkel ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy a pedagógusok által készített képzőművészeti alkotásokat megmutassák a nagyközönségnek. Ekkor még festményekből, rajzokból állt a bemutató, melyeket kizárólag csak Csongrád megyei pedagógusok készítettek. A rendezvény azonban rövid idő alatt kibővült. Négy év óta már nemcsak Csongrád, hanem Bács-Kiskun és Békés megyéből is várják rá az előadókat. Szintén kibővült a bemutatott alkotások köre is. Így képzőművészet mellett ma már az énekhangjukat és versmondási tehetségüket is megmutathatják az oktatási intézmények dolgozói.

A szombati rendezvény igen sikeresnek bizonyult. A szentesi Óvónők Kórusa és dr. Magyar Jánosné mellett érkeztek pedagógusok Csongrádról - a Csongrádi Kamarakórus - Sarkadról, a Kónya Sándor Kamarakórus, itt volt a Makó Város Vegyeskar Egyesület és a Gyomaendrődi Zabhegyező Együttes is.

A program sikerességét bizonyítja az is, hogy évről évre egyre több csoport jelentkezik. Ennek természetesen nagyon örülnek a szervezők, de időkorlát miatt sajnos nem mindenkit tudnak fogadni. A bemutató a nézők körében is egyre inkább népszerű. Így az elmúlt alkalommal is szépen megtelt a művelődési ház nézőtere.

A program fontos része természetesen ma is a képzőművészeti kiállítás. A beérkezett alkotásokat háromtagú zsűri bírálja el, így csak a legjobbak kerülhetnek a közönség elé. A pedagógusok által készített művek május 8-ától láthatók a galériában.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza