<<< Vissza

Az internet bűvölete

2004. április 9.

 
Az internetkultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű rendezvény-sorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society. Ebben az évben Szentes is csatlakozott az Internetet népszerűsítő programhoz.

Az internetért mint szolgáltatásért fizetni kell, ami már megosztja a téma iránt érdeklődőket, de ennek kiküszöbölése érdekében március 27-29-ig a városi könyvtárban a nemzetközi programsorozathoz kapcsolódva, minden érdeklődő számára ingyenessé tették az Internet használatát. Így mindenki kipróbálhatta.

Március 29-én hétfőn, 18 órai kezdettel pedig meghallgathattuk a "Szentes az Interneten" című előadást, melyet Tímár Ferenc és Vidovics Ferenc tartottak.

Elsőként az internetről hallhattunk, amit sokan nem is tudnak felfogni, (mert igazából nem is lehet), hogy az a rengeteg információ honnan is jöhet, pláne ha az rólunk szentesiekről szól. Erről próbálták fellebbenteni a fátylat az előadók.

A "Digitális emlékezet" program elkészültéről és annak ismeretéről Tímár Ferenc tartott előadást. Vidovics Ferenc pedig a "Szentesi Mozaik" internetes újságról, annak indulásáról, "Az Ön Hivatala" Szentes Város Polgármesteri Hivatalának interaktív ügyfélszolgálatáról és egy meglepetés oldalról tartott előadást.

Az említett oldalakat önök is meglátogathatják a fenti címekre kattintva. Sokakat érdekel, hogy mi lehet az a meglepetés, amit az előadás végére tartogattunk! Sajnos itt azt nem árulhatjuk el, de aki részt vett a könyvtári előadáson, azok fellélegeztek, na végre!


<<< Vissza