<<< Vissza

Bemutatkozik a Santál

2004. március 12.

 
Lélektől lélekig címmel a Santál együttes bemutatkozó hangversenyét rendezik meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában. Szórólapjukon a következő szöveg olvasható: "Ahogyan a santál füstölő finom illata áthatja a teret, úgy hatol át a Santál zenéje egészen a lélekig".

A zenekar megjelenése 2002 nyarára tehető. Amikor Forgó Róbert (képünk), az együttes vezetője barátjával, Bajomi-Nagy Péterrel elkezdte a próbákat. Az egymásra találásról így számol be:

- Írtam néhány számot, ő megzenésítette. Gondolkoztunk, milyen dalokat lehet bevinni a vidéki zenei életbe. Rájöttünk, amit játszunk, az egyre több embernek tetszik. Aztán a zenekar összetétele is bővült. A mostani stabil létszám: hat fő. Tizennégy szerelmes vers van a tarsolyunkban, ahhoz írtunk zenét.

Honnan, kiktől? Azt mondja Robi: magyar és külföldi íróktól, költőktől. Az egész lényegében válogatás a világirodalom gyöngyszemeiből. Hallhatunk tőlük saját szerzeményként jegyzett különleges kompozíciókat, népdalfeldolgozásokat is, mint mondják, egyedi hangvételű átdolgozással. Nem árulunk el titkot, amikor kimondjuk, az együttes egyéni hangvételre törekszik.

- Több előadóművész inspirál bennünket, de más zenét játszunk - így az együttes vezetője.

- Nem akarunk utánozni senkit. Rengeteg vokális zenét játszunk. Zenekari névsor: Andor Csilla (ének, vokál, hegedű, brácsa), Bajomi Nagy Péter (nagybőgő), Forgó Róbert (ének, gitárok), Korcsmáros Réka (ének, vokál, furulyák), Szögi Márta (zongora, szintetizátor, mákgubó), Virág Tibor (ütőhangszerek).

Március 20-án, szombaton este 6 órakor a Lajtha László Művészeti Iskolában várják az érdeklődőket. Ez lesz az első, egész estét betöltő nagy bemutatkozás.

(lovas)


<<< Vissza