<<< Vissza

Gyógyító zsája
Jó közérzet egyenlő ápoltság

2004. március 12.

 
(befejező rész)
A kéz sokféle hatásnak van kitéve. A kézápoló készítményekben a glicerin, ami ismert bőrápoló szer, és csökkenti a bőr kiszáradását. Itt is meg kell említenünk a körömvirág, kamilla, aloe vera jótékony hatását.

A fürdősók lehetnek frissítő, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatásúak, de reumatikus problémákra is tudjunk ajánlani.

A nap káros sugarai ellen időben meg kell kezdenünk a védekezést. Itt kell megemlítenünk az UV-szűrős krémjeinket illetve napozószereinket. Ezekbe kerülhetnek még különböző vitaminok, aloe vera, karotin, kakaóvaj, stb.

A hajápolás nagyon fontos szerepet játszik életünkben, de ahhoz, hogy élvezhessük hajunk szépségét néhány ápolási tippre jó, ha odafigyelünk. A bojtorján és csalán samponokat korpás, zsíros hajra használjuk. Kedveltek az uborkás és aloe verás samponok, amelyek hidratáló, nyugtató, tápláló, regeneráló hatásúak. Hajszeszeink közül a nyírfaszesz hajnövekedést serkentő. A csalán jótékonyan hat a korpás fejbőrre. A hajtípushoz megfelelően segítünk kiválasztani a hajbalzsamokat, amik táplálják a hajunkat. Kedvelt készítmény a mézes balzsam, amit pakolásként használhatunk száraz hajra.

A fogápolási termékeket is meg kell említenünk. A fogkrémekből korlátlan a választék. A fluorid tartalmú fogkrémek használatától, csak akkor kell eltekintenünk, ha allergiásak vagyunk e készítményre. Gyógynövényes fogkrémjeinket bármelyik korosztálynak ajánlhatjuk. Gyermekek részére csökkentett fluorid tartalmú készítményeket találhatunk üzleteink polcain. Találunk fogínyvérzéstől és fogszuvasodástól megvédő fogkrémeket, valamint fehérítő hatásúakat is. Közkedvelt alkotójuk a kamilla, zsálya, mirha, teafa, menta és nem utolsó sorban a bikarbonát. A mindennapi száj- és fogápoláshoz találhatunk szájöblögetőket is. Ismert alkotójuk: a citrom, keserűmandula, menta, stb. Így elérhetünk egy természetes frissességet és teljes körű védelmet.

Rohanó életünkben nagyon nehéz ezekre az apró kis dolgokra odafigyelni, de higgyék el megéri. Ha időben megalapozzuk bőrünk tápanyagszükségletét, idők elteltével is tapasztalhatjuk, hogy megérte a gondoskodás.
Igyekszünk bármilyen problémáiban rendelkezésükre állni kedves vásárlóinknak.

Herba Mix Kft.
Szentes
Gyógynövény- és
Reformélelmiszer üzlet


<<< Vissza