<<< Vissza

Nyitott a Fidesz
Új iroda, lakossági fórum

2004. február 20.

 
Bensőséges ünnepség keretében február 13-án délután Kövér László a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot, és ezzel megnyílt a szövetség szentesi központjának új irodája.

Farkas Sándor, a Választókerületi Tanács elnöke szerint a Kossuth u. 11. szám alatt működő helyiség rövid időn belül Szentes és térsége meghatározó közéleti helyszínévé válik. A naponta 15 és 19 óra között nyitva tartó létesítmény ugyanis, a tervek szerint klubszerűen működik majd. Így a rendszeres, tematikus programokon túl, számos egyéb lehetőséget (internetezést, Hír TV-t, sajtótermékeket, teázást, stb.) kínál az érdeklődő polgároknak. Itt jelentették be, hogy megindult a szentesi szervezet internetes honlapja is, amit a http://szentes.fidesz.hu címen érhetnek el az érdeklődők.

**********************************

Az avató miatt közel félórát csúszott a Művelődési és Ifjúsági Házba meghirdetett lakossági fórum. A várakozó tömeg azonban nem csalódott. Az előadó Kövér László szinte azonnal a dolgok közepébe vágott.

Szerinte a kormány néhány tagja ostobának nézi az embereket. A két évvel ezelőtti ígérgetésekre gondolt, a "több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt az embereknek" gyakran hangoztatott szlogenre. Kijelentette: Az Orbán-kormány hagyott 320 milliárd forintos tartalékot, ám azt a Medgyessy-csapat rövid idő alatt szétszórta. Nem is akárhogyan! A kormány olyan rövid idő alatt vitte padlóra az országot, mint amire utoljára Rákosi volt képes - jelentette ki. Az eladósodás mértéke a kormányváltás óta eltelt két esztendő alatt nyolcezer milliárdról tízezermilliárd forintra növekedett - mondta a Fidesz választmányi elnöke.

"Ez nem kis teljesítmény, s hosszú távon kihat a jövő nemzedék sorsára" - tette hozzá az ellenzéki politikus. Rámutatott: a rendszerváltásig felhalmozott államadósság kamatterhe 2000-ig minden évben elvitte a személyi jövedelemadó-bevételek teljes összegét, ezen csak az ezredforduló évében sikerült fordítani. Mindent eladnak, ezt privatizációnak nevezték 1990 előtt, Kövér szerint ez lopásnak minősül.

Az ellenzéki politikus szerint lehet "dilettánsnak, alkalmatlannak" nevezni a kormányt, lehetséges, hogy némely kormánytag "ostoba" is, de mindez Magyar Bálintra nem vonatkozik. Ő sebészi pontossággal, szisztematikusan rombolja szét mindazt, ami a magyar oktatási rendszerünkből megmaradt" - mondta szentesi fórumon Kövér László.


<<< Vissza