<<< Vissza

Lakások szárazbeépítési technológiával

2004. február 20.

 
A Petőfi u. 3. szám alatti épület padlásterét tavaly vásárolta meg a Ház-Sz-Építő '01 Kft. Tari Béla műszaki igazgató (képünkön előtérben) érdeklődésünkre elmondta, hogy három - 2 darab 70 és 1 db 90 négyzetméteres - lakás készül el várhatóan májusban már beköltözhetően. Mint megtudtuk, a padlásteret a lakóközösség eladta, s a cég, miután elkészülnek vele, értékesíti azt.

A lakások Szentesen kevéssé ismert technológiával, úgynevezett szárazépítési technológiával épülnek. Ami azt jelenti, hogy nem a hagyományos mész-homok-cement technológiát használnak, hanem gipszkarton és annak fa- és fémváz szerkezete van beépítve. Melyek a tulajdonságaik? A Rigips néven használatos szerelt válaszfal speciálisan formázott acélprofil vázból áll. Ezt a vázat burkolják mindkét oldalról gipszkartonnal. Az így létrejövő konstrukció abszolút stabil. Nem éghető, a gipszmag 20 százalék kötött kristályvizet tartalmaz, amely tűz esetén "beépített tűzoltóvízként" működik. A rendszer kiváló hang- és hőszigetelő. A sima, száraz falfelület tetszőlegesen festhető, tapétázható és csempézhető.

A műszaki igazgató elmondta, az érdeklődésből ítélve úgy látja, hogy az értékesítéssel sem lesz gond. A cég irodája a Kossuth utca 24. szám alatti épület emeletén található.


<<< Vissza