<<< Vissza

Gondolatok

2004. február 20.

 
Folyik a vita: 1945. február 13-a felszabadulás volt-e vagy megszállás? Először is: csak azok vegyenek részt a vitában, akik átélték a szörnyűségeket, amelyek február 13-án véget értek, akik azon a napon feljöhettek a légó- és egyéb pincékből, addig éheztek, szomjaztak, elhurcolástól féltek, szeretteiket felkereshették és számba vehették, kik, mik maradtak meg nekik. Az, hogy a németek érdekeit kiszolgáló városrombolás megszűnt, számukra bizony felszabadulás volt. Tagadhatatlan, hogy az oroszok nem mint felszabadítók viselkedtek, hanem harcban győzedelmeskedő megszállók voltak. Az egyes átélők döntsék el a vitát.

*******************************************

Megdöbbentő a fiatalkorúak egy részének szervezkedése csoportos rablásokra, és a kegyetlenkedésük. Akik látják, ha egyszer nem mernek beavatkozni, legalább telefonon értesítsék a rendőrséget. Valakinek a közelben bizonyosan van mobilja. A segítségért kiáltozás is hatásos lehet.

*******************************************

A garázdaság terjedését leghatásosabban azzal lehet meggátolni, ha a bíróságokon elrettentő ítéleteket hoznak a garázdák megbüntetésére. A megmosolyogatóan jelentéktelen pénzbüntetések helyett.

*******************************************

Újságcím: "Hatvan papot csapott be két hajléktalan." Utána otthagyták a hatvan csapott papot...

*******************************************

Folyik a küzdelem a Zengőért. Annyit tudok, hogy a környezetvédők felszedték és "eltulajdonították" a fakivágáshoz letűzött cölöpöket. Eltulajdonították? Akkor haladéktalanul "tulajdonítsák vissza". Vagy, mint nyelvvédő javaslom, hogy máskor semmit se vigyenek el, most pedig adják vissza a jogos tulajdonosnak, ami az övé.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza