<<< Vissza

Maturandus avatók

2004. február 13.

 
A farsang, a báli szezon az érettségihez közeledő fiatalok számára is a mulatság ideje. Ilyenkor kapják meg a szalagot. Azután még egy tánc, s következik a nagy erőfeszítés, az érettségire való felkészülés.

Ebben a tanévben elsőként a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola rendezte meg szalagavató ünnepségét. A közgések december 5-én, Miklós nap előestéjén tűzték fel a szalagot a sportcsarnokban.





A szalagavatók sorában másodikként (2003. december 12.) a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tartotta
ünnepségét. Hagyományosan az ifjúsági ház pódiumterme adott otthont a családias rendezvénynek. Dr. Csikai Miklósné igazgatónő jelképesen "búcsúzott" az utolsó diákoktól, és figyelmeztette őket, hogy a mai modern és felgyorsult világunkban a szakmai felkészültség mellett kiemelkedő fontossággal bír a nyelvtudás, tehát ha tehetik, akkor minél jobban sajátítsanak el legalább egy idegen nyelvet.


Az idei esztendő első szalagtűző iskolája a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola volt. Február 6-án tartották a végzősök legnagyobb ünnepét. Az ifjúsági házban összegyűlt családok, barátok és szerettek előtt méltóságteljes bevonulással adták meg a rendezvénynek a tiszteletet az érettségi vizsgák előtt álló hallgatók. "A mai nap ünnepeltjei ti vagytok... A végzősök szíve fölé tűzött szalag jelzi, hogy viselője "maturandus", azaz érendő, aki a vizsgákon, majd az életben is bizonyítja, hogy érett ember lett belőle." - mondta Nagy Gyuláné igazgatónő, aki elsőként köszöntötte a maturandusokat.


Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola is a szalagavató ünnepségét, és az iskola tanulóinak és a végzősök létszámára való tekintettel az ünnepséget a sportcsarnokban bonyolították le.

Dongó László, az oktatási intézmény igazgatója pedagógushoz illő módon intelmekkel látta el tanítványait. A kétszázötven végzős hallgató összesen nyolc különböző tagozatú osztályba jár (pl. kereskedelem, marketing, lakatos, szobafestő, villanyszerelő, vagy fodrász ).

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc


<<< Vissza