<<< Vissza

Koncz Zsolt: Aki elégedett

2004. január 30.

 
A labdarúgás szerelmesei szomorúan vették tudomásul, hogy az NB II-be jutott Szentesi TE nem tudta azokat a játékosokat, a Kurca-partján tartani, akik az NB III-at nyert együttesben ontották a gólokat. Név szerint Török László (bár ő edzőként visszatért), valamint Koncz Zsolt (ő Kecskeméten játszik), akik mindketten a gólkirályi címért vívott harcban a második, illetve harmadik helyet szerezték meg. Beszélgető társam, a "hírős város" NB I/B-s csapatának játékosa, Koncz Zsolt.

- Mennyire csalódott, hogy jelenlegi csapatában az NB I/B-s Kecskemétben a 2003-2004-es őszi idény folyamán nem sok játéklehetőséget kapott?

- Egyáltalán nem vagyok csalódott. Nagyon örülök, hogy sikerült klubot váltanom. Nagyon jól érzem magam Kecskeméten, attól függetlenül, hogy kevesebb játéklehetőséget kaptam. Úgy érzem, kell egy félév, hogy felvegyem az NB I/B-s ritmust. Az NB III-hoz képest két osztály különbség van. Gyorsabb a játék. Igaz, hogy kevesebbet játszottam, de sikerült jó néhányszor pályára lépnem kezdőként is. Nagyon elégedett vagyok.

- A zuhanyhíradóban olyan hírek hallhatók, hogy visszaigazol Szentesre. Mi ennek az igazságalapja?

- Egyelőre másféléves szerződésem van a Kecskeméttel. Erről nem akarok nyilatkozni, attól függetlenül, hogy vannak problémák jelen pillanatban Kecskeméten, a szerződésem odaköt.

- Hajszálon múlt, hogy jelenlegi csapatával nem kerültek a műfüves bajnokság debreceni döntőjébe. Mennyire volt szokatlan két év után ismét teremben játszani?

- Teljesen más ez a műfüves kispályás bajnokság, mint parkettán játszani. Úgy érzem nem okoztunk csalódást, attól függetlenül, hogy az utolsó mérkőzésen (a Videoton ellen 8-1-es vereség) súlyosan kikaptunk. Ha az MTK-t sikerült volna legyőzni, döntősek lettünk volna. Én személy szerint maximálisan elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel.

- Kecskeméten jól érzi magát. Majd kiderül, hogy Önt hogyan sikerül Szentesen pótolni. Vágyik-e még többre? Valóra válhat-e még az az álma, hogy NB I-es csapatban játsszon?

- Minden játékosnak az az álma, hogy minél magasabbra jusson.

- A szurkolók általános véleménye az, hogy aki gyártotta a gólokat nagyon hiányzik Szentesről. Mi erről a véleménye?

- Örülök, hogy a szentesi szurkolók megbecsülnek, tisztelnek. Én is nagyon tisztelem őket. Úgy érzem, hogy a játékos mindig a maximumot akarja kihozni magából. Én is mindig arra törekszem, hogy a legjobbat produkáljam.

- Várható-e, hogy több szerephez jut, mint az őszi idény folyamán?

- Három hete alapozunk. Nagyon keményen dolgozunk. Bízom benne, hogy az alapozásom sikerül, s az edzőmérkőzéseken is bebizonyítom, hogy a Kecskemét gárdájában helyem van.

- Kispályán eljutott a válogatottságig. Nem fáj az, hogy félbe szakadt egy sikersorozat a kispályán elért eredményei alapján?

- Fájni fáj, de nekem mindig a nagypálya volt az első, s ezért inkább feladom a kispályát. Nagypályán szeretnék minél messzebb eljutni.

- Mennyire tartja szemmel a szentesi labdarúgást?

- Természetesen figyelem. A barátaim itt vannak, sokat vagyok itthon. Ha tudom, a Szentesi TE minden hazai mérkőzését megnézem. Jóban vagyok a srácokkal. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza