<<< Vissza

Szécsi bízik a bennmaradásban

2004. január 23.

 
A 2003-2004-es NB II-es bajnokság félidejében a Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapata kieső helyen áll. Szécsi László edzővel a félévi bizonyítványt elemeztük.

- Az őszt úgy kezdtük, hogy a bennmaradásért és a szentesi kézilabda tovább éléséért szálltunk harcba. Minden csapat anyagi problémákkal küzd. Mi úgy indultunk, hogy a megyei csapatból akik a feljutást kiharcolták hat-nyolc ember kiesett. Jól igazoltunk. Jó volt a felkészülés, csak több felkészülési mérkőzést kellett volna játszani. Ez azonban anyagi gondok miatt nem valósult meg. A bajnokságra való felkészüléskor jó volt az edzés látogatottság is. Idegenben mutatkozott a felkészítő mérkőzések hiánya, igen nagy pofonokat kaptunk. Hazai összecsapásainkon egy győzelmet s két döntetlent szereztünk. Egy-két csapat ellen a vereségek ellenére is partiban voltunk. Jöttek a sérülések, az edzéslátogatottság is csökkent. Jelentkeztek az anyagi gondok. Majdnem úgy volt, hogy a mérkőzés után nekünk kell összedobni a játékvezetők díját. Idegenbeli mérkőzésekre saját autóval utaztunk. Az említettek miatt a csapat egy kicsit morálisan összeesett. A gondok nélkül ősszel maximálisan tíz-tizenegy pontot össze lehetett volna gyűjteni. Nem sikerült csak négyet.

- Az elmondottakból arra következtetek, hogy a játékosok hozzáállásával volt valami gond?

- Nem volt. Az utolsó két-három mérkőzésre injekcióval, fájdalomcsillapítóval feltuningolva léptek pályára. Egy rossz szót nem mondhatok a srácokra. Ez nem profi csapat. Biztos, hogy több van a játékosokban. Az őszi kerettel, ha mindenki egészséges, s az anyagiak is lehetővé teszik nem lesz probléma a bent maradással.

- Hogyan kezdték az alapozást?

- A sportcsarnokban kezdtük az alapozást. Megvan a program. Kemény edzések lesznek. Szegeden a felkészülést segítő kupán indulunk. Ez egy nagyon jó játéklehetőség. Ez azt jelenti, hogy a tavaszi rajtig öt-hat fix mérkőzésünk van, NB I/B-s, NB II-es együttesekkel. Hétközben pedig keményen kell edzeni.

- Ön hirtelen került a mélyvízbe...

- Valóban most debütáltam a kispadon. Az őszi szezonban a sérülések miatt én is beszálltam egy mérkőzésen, talán egy hibám volt. Játékos-párti voltam, elfogadtam egy-két olyan dolgot amit nem kellett volna. Talán keményebbnek kellett volna lennem. Nem maradt el foglalkozás azért, mert én nem voltam jelen. Jó viszonyban vagyok a játékosokkal. Elfogadtak. Dolgozni kell, s ebben látom a jövőt.

- Ritka egy edzőtől ilyen önkritika. A folyosói, zuhany híradóban azt mondják, hogy edzőváltás történik.

- Érzek a hátam mögött egy-két dolgot. Most én következnék. A focinál is, vízilabdában is váltás történt. Egyszer már nyilatkoztam, hogy kell-e a városnak NB II-es kézilabdacsapat. Pénzt spórolunk meg. Mindent finanszírozunk. A város egy kicsit többet segíthetne. A költségvetésünk 60-70 százaléka a sportcsarnok bérlésére megy el. Amin esetleg edzőmérkőzésekre el tudnánk menni, tornákra nevezhetnénk.

- Csapaton belül várható változás?

- Nem várható. Úgy gondolom, ha mindenki egészséges, akkor nem lesznek kiesési gondjaink. Az újoncoknak be kell bizonyítaniuk, hogy megfelelnek az NB II-nek. Meg kell küzdeni az elismerésért. Hat főiskolás játszik a Kinizsiben, vizsgaidőszakkor mindez gondot okozhat.

**********

A legfrissebb információnk szerint a Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapatának új szakosztályvezetője van, dr. Nagymélykúti László személyében. Az eddigi megbízott szakosztályvezető, Dobos László vezetőedző lett.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza