<<< Vissza

"Leszúrlak!" - mondta a nyolcadikos

2004. január 23.

 
Január 17-én este kilenc óra körül Szentesen, a Vásárhelyi út egyik lakóházának udvarába mászott be ismeretlen tettes és feltételezhetően bosszúból a garázsban lévő két személygépkocsit és az ott lévő motort felgyújtotta. A keletkezett kár meghaladja az egymillió forintot. Ha bárkinek használható információja van a gyújtogatással kapcsolatban, az ossza meg ismereteit a nyomozókkal, akik természetesen a tanúk kilétét diszkréten kezelik.

16-ról 17-ére virradóra Szegváron, az egyik sörözőbe hívták ki a rendőröket Szentesről. A kiérkező nyomozókat egy biliárdasztal mellett eszméletlenül fekvő férfi látványa fogadta. Első kikérdezésre senki sem tudott érdemleges választ adni arra a kérdésre, hogy mi történhetett, de később kiderült, hogy a férfit bántalmazták. A rendőrök végül az elkövetőt is kézre kerítették, aki másfél órán keresztül több "fordulóban" verte áldozatát. A "verőember" ellen súlyos testi sértés miatt folyik eljárás. A történethez tartozik, hogy az eddigi vizsgálati adatok alapján elképzelhető, hogy az áldozat sem volt ártatlan, mert információk szerint verbálisan többször zaklatta a későbbi elkövetőt, aki megelégelvén ezt, ököllel törlesztett.

Az elmúlt pénteken az egyik szentesi általános iskola öltözőjéből tűnt el ötezer forint, valamint személyes iratok. A tettes az okmányokat egy üzlet kirakatában hagyta, a pénzt magával vitte. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető egy nyolcadik osztályos tanuló volt, aki egy szintén nyolcadikos társával együtt egy hatodikos diákra szerette volna terelni a gyanút. A két nyolcadikos letámadta a kisebb fiút, a mellékhelyiségben a falhoz szorították, majd közölték vele, hogy tudják, hogy ő követte el a lopást, ezért másnap reggelre hozza pénzt, különben hasba lesz szúrva. Szerencsére ez nem történt meg, az iskola jelezte az ügyet a rendőrségnek, így a nyolcadikosokat még időben "lekapcsolták". A két fenyegető közül az egyik már korábban, hasonló cselekmény miatt a rendőrség látókörébe került. Ellene most lopás, okirattal visszaélés, és önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás. Mivel a fiú fiatalkorú, ezért a cselekedetéért akár öt év börtönbüntetésre is számíthat.

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy szentesi fiatalember ellen, aki két társával sétált a Mátyás király utcán az elmúlt hétvégén. Ez nem lett volna baj, ám amit tett, azért már az igazságszolgáltatás előtt kell felelnie. A három cimbora találkozott két másik személlyel, akikkel beszélgetésbe elegyedtek. Emberünk ekkor elsétált a társaitól, majd visszatért hozzájuk és minden előzmény nélkül ököllel megütötte a hozzájuk csatlakozó két személy egyikét, akinek felrepedt a szemöldöke.

H. V.


<<< Vissza