<<< Vissza

Kedvezmények

2004. január 23.

 
A Polgári Összefogás frakció novemberben kezdeményezte volna, hogy a 65 éven felüli nyugdíjasoknak a szemétdíja ingyenes legyen. Nem sikerült, mivel a következő ülésen baloldalról megtorpedózták a javaslatot - panaszolta el Kálmán János önkormányzati képviselő a minapi sajtótájékoztatón. Elmondta: annyira megnőttek a nyugdíjasok terhei, hogy mindenképpen fontosnak tartanák, ha a kedvezményt az összes nyugdíjas élvezhetné.

- Az előterjesztett anyag arról szól, hogy az emblémás zsákok használatát, amit áthidaló megoldásként javasoltunk, azt most az előterjesztés el kívánja törölni azzal a fölvetéssel, hogy a városnak 5 millió forintos problémát okoz, ha belemegy - vette át a szót Karikó Tóth Tibor képviselő. - Ehhez azonban tudni kell néhány adatot. Azon a bizonyos novemberi ülésen inflációt meghaladó emelésről döntött a testület. Amikor az elmúlt évben százmilliós nagyságrendű bevételt produkált a szemétszállítással foglalkozó cég. Mindössze egy százaléka a teljes bevételének az összeg, amit most problémásnak érzünk. Nagyon nehezen értjük, hiszen talán a nyugdíjasokat érinti a legjobban az árak emelkedése. Sajnálom, hogy a város ezt a gesztust nem kívánja gyakorolni, egy végigdolgozott életpálya után ennyit talán megérdemelnének. Szentes lakosságának közel egyharmadáról beszélünk.

- A másik, mind a hivatalt, mind a közintézményeket érintő lépés, a létszámcsökkentés kérdése. Az önkormányzat büszkén vallotta, hogy működő minőségbiztosítási rendszert épített és működtet, na, most ha ez a rendszer egy működőképes létszámot szavazott meg, akkor innentől kezdve fölvetődik a kérdés, hogy vagy a működő minőségbiztosítási rendszer volt rosszul megállapítva, a hivatal innentől kezdve kevesebb létszámban is tud jól dolgozni, vagy az a fajta létszám-leépítési módszer a hatékonyságot, így a város lakosságának az érdekeit fogja csökkenteni. Ezt meg megint elfogadhatatlannak tartjuk, ne a város lakói érezzék a saját bőrükön azt, hogy lassabb lesz az ügyintézés, lassan haladnak a dolgok. A hivatali dolgozókat nem kellene túlterhelni. A közintézményekben ugyanez a helyzet, jó néhány óvónő, tanító állása veszélybe került, ezeknek az embereknek az egzisztenciájáról ki fog gondoskodni? - vetette fel Karikó Tóth Tibor. A vita az önkormányzat január 23-i ülésén folytatódik.


<<< Vissza