<<< Vissza

Bácskatopolyai tapasztalatcsere
 Testnevelők a szomszédban

2003. december 12.

 
A szentesi és város környéki testnevelő tanárok munkaközössége a vajdasági testvérvárosba, Bácskatopolyára látogatott. A csoportot elkísérte Szűcs Lajos alpolgármester is.

A küldöttséget Bácskatopolya polgármestere, sportvezetői, edzői és testnevelői, valamint a városhoz tartozó községek testnevelő tanárai fogadták. A gondosan előkészített programban láthattunk asztalitenisz és kosárlabdaedzést különböző korosztályokban. Mindkét sportágban igen eredményesek és nagy hagyományokkal bírnak. Országos korosztályos bajnokok és válogatott versenyzők is találhatók az asztaliteniszezők között. Jellemző, hogy igen kemény edzések vannak már az alacsonyabb korosztályokban is. Rengeteg versenyen vesznek részt, Magyarországon is több alkalommal voltak. Asztaliteniszben inkább a magyar, kosárlabdában a szerb ajkú gyerekek eredményesebbek.

Megtekintettük a legújabb büszkeségüket a mászó falat. Időnként testnevelés órákon használják. A helyiek szabadidőközpontja, a város tava nagyon tetszett mindenkinek. Lehet itt csónakázni, úszni, különféle labdajátékokat játszani. Mivel a város uszodáját bezárták, az úszásoktatást is itt oldják meg. A mellette lévő mezőgazdasági középiskola rendszeresen tartja itt testnevelés óráit.

Az első találkozásnak természetesen folytatása is lesz. A jövő évben mi látjuk vendégül a bácskatopolyai sportvezetőket, testnevelőket és edzőket. Bemutató órákat, edzéseket is szervezünk számukra azokban a sportágakban, ahol mi vagyunk eredményesebbek. Meg szeretnénk mutatni városunk és a környék szép helyeit, nevezetességeit. Atlétikai versenyt szervezünk a két város tanulói számára. Igény van arra is, hogy egy-egy iskola között rendezzünk különböző sportágakban versenyt, kirándulást. Ez jó alkalmat teremt arra, hogy ismerkedjenek egymás életével, szokásaival, nyelvével, s baráti kapcsolatok szövődjenek a gyerekek között is.

Pólyáné Téli Éva
Munkaközösség-vezető


<<< Vissza