<<< Vissza

Fokozódó rendőri jelenlét

2003. december 12.

 
Három hétvégi házba is betörtek az elmúlt hétvége folyamán a nagyhegyi városrészben. A tolvajok gázpalackot, szeszesitalt, húst, magnót vittek magukkal.

Nagymágocson az egyik útkereszteződésben kihűlve találtak meg a rendőrök egy helyi lakost, aki feltehetően rosszul lett, elesett és a hideg miatt lehunyt.

A hideg téli napokon a hajléktalanok, ittas személyek fokozottan ki vannak téve a kihűlés veszélyének, ezért ha az utcán fekvő embert látnak, kérjük ne menjenek el mellette, hívják ki a mentőket, a rendőrséget, így akár életet is menthetnek.

December 6-án egy ittas férfi jelent meg a kórházban, majd azt követelte, hogy vegyenek vért tőle és végezzenek véralkohol vizsgálatot. A kórház dolgozói ezt nem tették meg, a férfi erre ideges lett és mérgében berúgta a vérközpont épületének üvegajtaját. Ellene garázdaság miatt indított eljárást a nyomozóhatóság.

December harmadikán délelőtt súlyos sérüléssel járó baleset történt Szentesen a Kossuth utcán. Egy nagymágocsi idős férfi a buszmegállóból szeretett volna átmenni a túloldalra a posta épületéhez, ám figyelmetlenül lépett az úttestre, ahol a tőle balról érkező Volkswagen Transporter - a fékezés ellenére - elütötte.

Hatodikán este Szegvár és Szentes között egy Ford Escortot vezető hölgy és utasa szenvedett könnyebb sérüléseket, amikor a Szentes irányába tartó jármű egy balra ívelő kanyarban a jobb oldali útpadkára, onnan a bal oldali árokba csúszott, majd felborult. Az anyagi kár jelentős.

Az ünnepek közeledtével a rendőrség fokozott figyelmet fordít a városon belüli közlekedési szabályok betartására. A hétvégi bevásárlási csúcsidőszakokban a rendőrök fokozott jelenlétére lehet számítani. Nem érdemes kockáztatni az ittas vezetést sem, mert az alkoholfogyasztást is ellenőrzik a hatóság emberei.

H. V.


<<< Vissza