<<< Vissza

Phare pénzeket is nyertek

2003. december 12.

 
A 2003. évben benyújtott intézményi pályázatok közül - az elnyert összeget tekintve - a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola összesen 21.535.082,- forintnyi támogatási összeggel emelkedik ki. Ennek az összegnek nagyobb hányadát három Phare pályázat teszi ki. Ezeknek a pályázatoknak a segítségével az iskolaváltás megkönnyebbítését célzó fejlesztéseket tudnak kialakítani a 9-dikesek számára és egy iskolai médiacentrumot, valamint pályaválasztási és pályaorientációs hálózatot hozhatnak létre a Dél-alföldi régióban. A harmadik Phare pályázat lehetőséget biztosít, hogy a vállalkozási ismeretek tanagyagot szemléltetve és mindenki számára elérhetővé tegye. Ez a tananyagfejlesztés nemcsak a diákoknak szól. Kezdő ill. kezdés előtt álló vállalkozóknak is hasznos ismeretanyaggal szolgál.

A létrehozott tananyagok mellett kurzusok és egyéb konferenciák megszervezését is segíti az elnyert összeg, amikor is mondhatni "menő" vállalkozókat, gazdasági és PR szakembereket hívnak egy közös beszélgetésre. Az Oktatási Minisztérium az elmúlt tanévben hirdette meg a Világ-nyelv programot, mely az idegennyelvtudás fejlesztését célozza meg, hogy hazánk felzárkózzék az idegen nyelveket beszélő európai országok sorába. A Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola a Forrás alprogram témakörben sikeresen pályázott, melynek célja a közoktatás hátrányos helyzetű résztvevőinek felzárkóztatása az idegen nyelvek terén, az önálló tanulást lehetővé tevő idegen nyelvi könyvtár-tanulóközpont kialakítása. Jelenleg az idegen nyelvű könyvek és DVD-k beszerzése folyik, és várhatóan 2004. januárjában át is adják az idegen nyelvi könyvtár-tanulóközpontot.

Az elmúlt héten nagy elismerésben részesült még az iskola. Az országosan kiírt pályázaton bekerült abba a 20 oktatási intézmény közé, akik Magyar Bálint oktatási minisztertől vehették át az elismerő, az Európai Innovatív Iskolahálózat tagságát bizonyító oklevelet.


<<< Vissza