<<< Vissza

Három halott az utakon

2003. november 28.

 
Ismeretlenek rongálták meg az elmúlt héten a Deák Ferenc Általános Iskola bejárata melletti emléktáblát. Az elkövetők sárral összekenték a táblát, az alatta lévő koszorúkat pedig felgyújtották. Garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség ismeretlen tettes ellen, csakúgy, mint abban az ügyben, melynek elkövetői a Damjanich iskola falát dobálták tele sárral.

A hét elején az egyik az egyik újságpavilonból az ott lévő alkalmazott figyelmét elterelve több ezer forint értékű feltöltőkártyát loptak el a tolvajok.

Szerdára virradóra a Budai Nagy Antal utcában lévő egyik házba az ablakon keresztül próbált bemászni egy férfi, ám az otthon lévők megzavarták, így a betörő elmenekült a helyszínről. A karácsonyi ünnepek közeledtével amúgy is számítani lehet a tolvajok felbukkanására, így lakását, házát senki ne hagyja őrizetlenül. A besurranásos esetek száma is megnő az ünnepek alatt, legutóbb a Boros Sámuel utcában lévő családi házból vitt el pénztárcát a tolvaj.

A hétvégén a késő estei órákban két fiatalt igazoltattak a rendőrök a Kossuth utcán, mint később kiderült nem ok nélkül. Az még nem lett volna baj, hogy a fiatalok motort tolnak, az viszont igen, hogy a jármű nem az övék volt, éppen lopás közben zavarták meg őket a járőrök. A két gyermekkorú motortolvaj már nem ismeretlen a rendőrök előtt.

20-án este a buszpályaudvaron kötekedett néhány fiatal egy hajléktalannal, aki végül mérgében betörte a váró ablakát. Ellene garázdaság miatt indult eljárás.

Feljelentést tett az ÁNTSZ két szülő ellen, akik négy kiskorú gyermeküknek a többszöri felszólítás és figyelmeztetés ellenére nem adatták be az életkorhoz kötött védőoltásokat. A szülők ellen kiskorú veszélyeztetése miatt kezdődött vizsgálat.

Kedden este fél nyolckor Szentes és Szegvár között gázoltak el egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szakértő bevonásával folytatja a nyomozást.

21-én, pénteken délután Szentesen a Rákóczi Ferenc utca és a Kölcsey utca kereszteződésében szintén egy kerékpárost ütöttek el. A bringás a Kölcsey utcáról elsőbbség adása nélkül hajtott ki a Rákóczi utcára, ahol egy tőle balról érkező Trabant a fékezés ellenére elütötte. Az idős férfi a baleset következtében a kórházban elhunyt.

22-én, szombaton délelőtt Szentes és Kunszentmárton között egy Opelt vezető férfi figyelmetlenül előzött és összeütközött a vele szemből, szabályosan közlekedő Peugeot Boxer kisteherautóval. A karambolban az Opel vezetője elhunyt, másik két utasa, valamint a Peugeot sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett. Az anyagi kár is jelentős, mintegy 3 millió forint.

H. V.


<<< Vissza