<<< Vissza

A végéhez közelednek a munkálatok

2003. november 14.

 
A néhány hónappal ezelőtti beázás komoly következményei után halaszthatatlanná vált a szentesi Tóth József Színházterem felújítása - tájékoztatta lapunka Szűcs Lajos alpolgármester. Első ütemben a belső terek felújítását végezték el mintegy tízmillió forintos beruházással.

Kijavították a beázott színházterem plafonját és kifestették az előteret is. Jövőre pályázati segítséggel pedig tervezik a hátsó szociális blokkok - a mosdók és az öltözők rendbetételét is.

Hogy a sok milliós munka ne menjen kárba ki kellett cserélni az épület teljes tetőszerkezetét is. Így a szentesi színház a második ütemben- majdnem nyolcmillió forintból új tetőt is kapott. Ezeket a munkákat mindenképpen el kellett és el kell végezni még az esős-hideg idő beállta előtt, a régi, rossz állapotú cserepeket és tetőszerkezetet ki kell cserélni, hiszen egy újabb beázás tönkretenné a már elkészült belső teret.

Az új tető a szigetelő mellett tűzálló réteget is kap, valamint hófogó cserepekkel és villámhárítóval is " felszerelik". A felújításokra - pályázati pénzek hiányában - a város költségvetéséből különítették el a munkálatokhoz szükséges összeget.

Bár az egész épület egyelőre nem a város tulajdona, nem szabad elhanyagolni, hiszen már jó ideje folyik a pereskedés az intézmény tulajdonjogáról. Remélhetőleg már nem kell sokáig arra várni, hogy a város számára kedvező döntés szülessék a Petőfi Szállóról, amely felújítva Szentes egyik gyöngyszemévé válhat.

K. A.


<<< Vissza