<<< Vissza

Döntetlen a rangadón

2003. november 7.

 
A Szentesi Kinizsi NB II-es férfi együttese az elmúlt hétvégén megyei rangadót játszott az Algyő gárdájával. A Szentes Városi Sportcsarnokban lejátszott összecsapáson a hazaiak Kajtár-Nagy, Lovász, Varsandár, Dömsödi, Kajla, Weinecker, Herold (kapus), Bakó, Ördög, Farsang, Szaszkó, Sipos, Perbíró összeállításban játszottak. A végig parázs hangulatú mérkőzésen, rangadóhoz méltó nagy iram, keménységtől sem mentes csata folyt. A hazaiak futottak az eredmény után. Pihenőre három gólos vendég előnnyel vonultak a csapatok.

Fordulás után is tovább folytatódott a heves ütközet. A Kurca-parti alakulat erőfeszítése meghozta gyümölcsét. Végre sikerült egyenlíteni, sőt két perccel a mérkőzés vége előtt a Kinizsi vezetett két góllal (25-23). Ekkor a sípmesterek, mint oly sokszor a mérkőzés alatt, ismét főszereplővé léptek elő.

A rangadóhoz nem méltó játékvezetésre jellemző, hogy húsz másodperc után a vendégek kapuja előtt, passzív játék miatt elvették a hazaiaktól a labdát. Az algyői ellentámadás gólt hozott. Néhány másodperccel a végső sípszó előtt egy elhibázott hazai támadás után, vendég kontra, s már is 25-25. Ez lett a végeredmény. Szentesi gólszerzők: Lovász (12), Nagy (4), Varsandár, Weicker (3-3), Ördög (2), Szaszkó (1).

A hármas sípszó után Szécsi László a Szentesi Kinizsi edzője így értékelt:

- Abszolút nem vagyok megelégedve a döntetlennel. Azért sem, mert az utolsó két percben mi vezettünk, két góllal, s mi támadunk. Elvesztetünk egy pontot. Sok helyzetünk kimaradt, de megjegyzem az ellenfélben jó csapatot ismertünk meg. Kapusunk nagyszerűen védett. Nekünk koncentrálni kell jobban, s talán akkor helyzeteinket is értékesíteni tudjuk. Az NB II-ben az itthoni mérkőzéseinket kötelező megnyerni. Az utolsó két-három héten nem tudott együtt edzeni a csapat. Sok sérültünk volt, most kezdenek visszatérni, szoknunk kell egymást. Jó hangulatú mérkőzésekből tanulhatunk, a sok munkának előbb-utóbb meglesz a pozitív hatása. Úgy gondolom, hogy a szezon végére vagy a tavaszra biztosan.

November 8-án Mezőtúron vendégeskedik a Szentesi Kinizsi. Legközelebb hazai pályán november 15-én, 17 órakor az Újkígyós együttesét fogadják.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza