<<< Vissza

Sporthírek röviden

2003. október 31.

 
Harmadik helyen

Újra hazai medencében szálltak vízre a Hungerit-Szentes női vízilabda-csapatának játékosai az elmúlt hétvégén. Ezúttal a másik egri OB I-es gárda érkezett vendégségbe és távozott vereséggel a ligeti uszodából. A 13-1-es hazai győzelemmel zárult találkozón Szremkó 6, Molnár A. 3, Makra, Hőnig, Huszka és Hegedűs 1-1 találatot szerzett. A Szentes ezzel a sikerrel őrzi harmadik helyét a bajnoki tabellán a Vasas és a listavezető Dunaújvárosi Főiskola csapatai mögött.

Ezen a hétvégén nem lesz forduló (már korábban megrendezésre került), legközelebb november 8-án, szombaton játszanak Pengő László tanítványai, ekkor az Angyalföld látogat Szentesre.

H. V.


Ötgólos vereség

A Szentesi Kinizsi NB II-es férficsapata Törökszentmiklóson lépett pályára. Korábban szebb napokat megért Szolnok megyei gárda (volt NB I-es) 29-24-re győzött a szentesi csapat ellen. Az ötgólos vereség ellenére a Kurca-parti gárda tisztességesen helyt állt. Jó teljesítményt nyújtott a kapus Herold Péter, az irányító Nagy Imre és az átlövő Weinecker Norbert - tudtuk meg az együttes technikai vezetőjétől.

Dunás V. Zoltán


Úszóverseny

Az október 19-én és 20-án, Kassán megrendezett versenyen a Szentesi Delfin ESC három versenyzője vett részt. A maroknyi csapat szép sikerrel tért haza.

Debreczeni Beáta: 100 hát, 50 mell, 100 mell, 200 vegyes 1. 200 gyors, 50 hát 2.
Melkuhn Dezső: 100 hát, 100 gyors, 200 vegyes, 200 gyors 1. 50 mell 2. 100 mell 3.
Tar János: 50 pille, 100 gyors, 50 gyors 1. 50 hát 2.

Pólyáné Téli Éva



Rögbi
Ezüstérem a Magyar Kupán

A közelmúltban Budapesten bonyolították le a rögbi Magyar Kupát. A Szentesi VSC 91-esek rögbicsapata ismét sporttörténelmet írt, nagyszerű eredményt ért el, ezüstérmet szerzett.

A hetes szabályrendszerben (hét játékos alkotott egy együttest) megrendezett eseményen kilenc csapat nézett egymással farkasszemet. A Kurca-parti alakulat Százhalombattával és Székesfehérvárral került egy csoportba. A csoportmérkőzések folyamán a Fehérvárral döntetlent játszottak, míg a Százhalombattát 28-0-ra verték Töröcsik Sándor tanítványai.

A negyeddöntőben Kecskemét várt a szentesiekre, s remek produkciót bemutatva 21-9-re legyőzték a "hírős" város gárdáját. A döntőben a négyszeres bajnok Esztergommal találkoztak a 91-esek. A bajnokcsapat az utolsó pillanatban fordított és nyert 21-19-re. A torna után a már válogatott Fekete Csanád mellet Peleskei Tamás meghívást kapott a keretbe.

A kupaküzdelmekben a Szentesi VSC 91-esek a következő összeállításban játszottak: Törőcsik, Baranyi, Peleskei, Szabó, Kocsis, Szilágyi, Fekete, Kiss, Bélteki, Petri. Edző: Törőcsik Sándor

D. V. Z.


Felemás kezdés

Lejátszotta első két mérkőzését a Szentesi Spartacus SK sakk csapata az NB II Tóth László csoportjában. A bajnoki kezdet felemásra sikeredett.

A szeptember végi első fordulóban a szarvasi sakkozókat fogadták dr. Makay Andorék. A nyitányon Csaba Imre, Palásti Ferenc, Hajdú Balázs, Fábián N. Sándor, Lőrinczy László, Nagy József győzelmével és Pallós László Karsai István, Hajdú István, Nagy Helga döntetlenjeivel 8-4-re verték a Körös-parti gárdát.

A második fordulóban a Makói SVSE II. csapatához utaztak a szentesiek. A remek játékosokból álló gárdával szemben 8,5-3,5 arányban maradtak alul. Győztes partit játszott: Hajdú István és Bardóczi János, míg Karsai István, Nagy Helga és Kibicher László döntetlent ért el.

A Szentesi Spartacus a lejátszott két mérkőzés után 11,5 ponttal a 8. Helyen áll a tabellán. (Az első helyezett KÖSZOLG SE 16,5 ponttal vezeti a 12 csapatos mezőnyt.) A szentesiek legközelebbi mérkőzésükön november 16-án délelőtt 10 órakor a békési sakkozókat fogadják a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.


Vezetik a tabellát

A Pécs legázolása (16-1 ide) után a Vásárosnamény ellen is győzött a Szentesi Vasutas NB II-es teremlabdarúgó csapata. A 7-5-ös győzelem azt jelenti, hogy a Szentes 24 pontos a tabellán, és ezzel az élen áll, a 21 pontos Békéscsabát megelőzve. Hétfőn ismét hazai környezetben lép pályára a Vasút, újra a naményiek érkeznek városunkba, Magyar Kupa mérkőzésre. A bajnoki pontvadászatot igazi nagy rangadóval majd három hét múlva folytatják Szarvasék, ekkor Békéscsabára látogat a gárda.

H. V.


Labdarúgás
A Kinizsi első veresége

A megyei III. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi együttese Székkutason lépett pályára. Tóth György tanítványai továbbra is hullámvölgyben vannak. Az idegenben való fellépés ismét nem hozott sikert. Indiszponált játékvezetés mellett a Kinizsi gyenge játéka, valamint a helyzetek kimaradása vezetett a vendéglátó Székkutas 1-0-as győzelméhez. Sorozatos döntetlenek után, elszenvedte első vereségét a Szentesi Kinizsi.

D. V. Z.


Teke

Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata október 26-án az Orosházi MTK csapatát fogadta. A Szentesi TE összesen 2418 fát ütött, négy egyéni pontot szerzett, az Orosházi MTK csapata összesen 2362 fát ütött, két egyéni pontot szerzett. A plusz 56 fáért járó két ponttal a Szentesi TE 6-2-re győzött. A SZTE pontszerzői: Kemenesi Csaba 417 fa, Molnár Péter 414 fa, Garai Tibor 410 fa, Dömsödi Ferenc 401 fát ütött. A TE november 8-án a szanki Uniforce csapata ellen játszik.


<<< Vissza