<<< Vissza

Másodszor a világbajnokságon

2003. október 31.

 
Még egy éve sincs, hogy Budai Attila és Barát Enikő együtt táncolnak, mégis már a második világbajnokságon képviselik az országot és klubjukat, a Szilver Táncsport Egyesületet.

A tizenöt éves táncosok februárban kezdtek együtt gyakorolni, s hat hétre rá már a tíztánc, nyolc hétre rá pedig a standard magyar bajnokságok II. helyén végeztek. Az, hogy ilyen rövid idő alatt a hazai legjobbak közé küzdötték magukat, egyrészt a céltudatos edzésmunka eredménye volt ("már rögtön az első versenyen jól akartunk szerepelni"), másrészt láttunk már hasonlót László Csaba és Szögi Szilvia magyar bajnokok esetében is.

A vb-re való felkészülésben Csaba is segítségükre volt, ő javította, finomította Enikőék mozdulatait, illetve tanácsokat adott az előadásmódhoz is. Mindezekre szükségük is lehet a junior II. tíztánc vb-n, amelyen nagyon szeretnének a 24 közé kerülni, s amely november első hétvégéjén zajlik a csehországi Usti nad labemben.

Áprilisban már versenyeztek a standard táncok legjobb képviselőivel, de az a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, a középmezőnyben végeztek. Erre a mostani tíztánc vb-re még a márciusi magyar bajnoki ezüstérmüknek köszönhetően jutottak ki. A két verseny közötti jelentős időeltolódás a pályáztatás körülményeinek tudható be, s érdekesség, hogy a szentesi párost tavasszal legyőző fiú és lány már nem is táncol együtt.

Ebben a korcsoportban nagyon változatos a mezőny, állandóan cserélődik. Attila már a harmadik párja Enikőnek, aki korábban Bálint Tamással háromszor nyert magyar bajnokságot, és négy éves kora óta táncol. Attila ezzel szemben kevesebb mint két éve, s emiatt tánctanára, Szatmári-Nagy Szilvia mosolyogva isten áldotta tehetségként említi a fiút. Az összeszokás még most is tart, de már alakul. - Mondhatjuk, hogy bevált Attila, - véleményezi párját Enikő. Erősségük a standard, ebben éppen Szentesen nyertek ranglista-versenyt, mint ahogy egy olaszországi versenyen is, azonban latinban is eredményesek: az augusztusi diákolimpiáról elhozták a szuperkupát latinban, először a Szilver történetében.

Már csak ezért is szép és hosszú pályafutás elején állnak, igaz, a junior vb-n való indulás annak idején például László Csabáéknak még nem adatott meg.

Darók József


<<< Vissza