<<< Vissza

Szülőföld fája

2003. október 22.

 
Évente kétszer facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket a város. Az első esemény óta nyolc év telt el, erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. Ezt a tegnapi ünnepségen Szirbik Imre polgármester mondta köszöntőjében a városháza udvarán megjelent családoknak. Ma már iskolás korba léptek az első facsemeték tulajdonosai, s meg tudják azt becsülni, érzik: felelősséggel tartoznak a természetnek, folytatta a polgármester.

Ezután arra kérte a szülőket, oda ültessék, ahol a gyerek és a fa élete egybefonódhat, s ha a gyerek felnőve el is kerül a városból, maradjon kötődése a szülőföldjéhez. Balogh Györgyi főkertészhez negyvenkét igénylés érkezett. Hárs, juhar, kőris, vérszilva és berkenye a kínálat. Ezekből választhattak a családok. Aki kérte, tanácsokkal is ellátta a főkertész, s azt is elmondta, közterületre is lehet ültetni. Az idén a strandon is várják a facsemetéket. A sportcsarnok előtt már szépen növekednek az ott elültetett életfák.

Molnár Péter és felesége, Hegyi Melinda nyolchónapos Dorottya lányuknak vérszilvát választottak. Azt mondják, a nagymama kertvárosi kertjében lesz majd a kislány rezidenciája, oda kerül a fa, rajta a névtáblával. Nagyszerű ötletnek tartják az életfát, éltek is a lehetőséggel. Dorottya az első unoka a családban, így még nagyobb az ajándék jelentősége.

D. J.


<<< Vissza