<<< Vissza

Eperjesen jártunk

2003. október 17.

 
A 2003-2004-es tanévet a Pedagógus Szakszervezet nyugdíjas tagozata kirándulással kezdte. Igaz, nekik nem szólt már a csengő, de jött egy meghívás személyesen Kollár János polgármester úrtól, amelyben eperjesi látogatásra hívta tagozatunk, klubunk minden tagját, szeptember 19-én.

Egy évvel ezelőtt novemberi látogatásunkkor még csak alapjait láttuk a falu templomának, ma már majdnem készen, tornya égbe magasodik! Szentelése október 18-án lesz.

Ide is kaptunk meghívást. Megálltunk a piacon is, amely a központban van, a templommal szemben. Az önkormányzat képes ismertetőt, zsebtérképet adott ki, s szeretettel várják az idelátogatókat. Részletesen bemutatják benne a falu nevezetességeit, közintézményeit. Királyság puszta érintetlen szikes területein vezet át az alföldi kéktúra útvonala. Tanyai vendéglátás, sportolási, vadászati, horgászati lehetőségek is vannak a községben.
Sétánk előtt uzsonnáztunk, majd ebédeltünk a Faluház nagytermében. A szépen megterített hosszú asztalnál finom enni- és innivalóval kínáltak bennünket, és filmvetítéssel is kedveskedtek meghívóink.

Azzal búcsúztunk, hogy visszavárnak minket.

A következő héten, a hónap utolsó csütörtöki napján itthon ünnepeltük klubtagjainkkal. A szüneti elmaradt névnaposokat köszöntöttük, de most volt 70 éves szülinapos is! Természetesen mindenkinek járt a szál virág, de a szülinaposoknak kedveskedtünk kis ajándékokkal, verssel, s szívhez szóló jókívánságokkal mindenkinek. Megkaptuk a színházbérleteket is. Murvainé Erzsike klubvezetőnk elmondta, készül az éves programunk, amelyet októberben fogunk megbeszélni és elfogadni. Elmondta azt is, hogy ezután nem csütörtökön, hanem szerdán fogunk találkozni a szokásos időben.

Hívjuk és várjuk, kollégáinkat közénk. Új klubtagjaink, akiket szeretettel fogadunk, s természetesen jó programokkal kedveskedünk nekik, a hónap utolsó szerdáján a középiskolás kollégium klubtermében.

dr. Magyar Jánosné
klubkrónikás


<<< Vissza