<<< Vissza

Célegyenesben a felkészülés
Férfi kézilabda

2003. szeptember 26.

 
Két évtized után elérkezett az idő, amikor újra férfi NB II-es kézilabda-mérkőzésen szurkolhatnak a sportág hívei. Teljes erővel készülnek is a Szentesi Kinizsi NB II-be jutott csapat tagjai a 2003-2004-es bajnoki idényre.

Herold Péterrel a csapat technikai vezetőjével a felkészülésről és a tervekről beszélgettünk.

- Mikor kezdték az alapozást?

- Augusztus első hetében, a ligetben futással indítottunk. Ekkor még a játékosok egy része szabadságát töltötte, s emiatt ritkább volt az edzés- látogatottság. Augusztus közepétől változott a helyzet, hiszen bővült a munkába bekapcsolódók száma. A legutóbbi edzésünkön jelen volt a Kinizsi elnöke, Garai Sz. Imre, s negyvenhat játékost látott a pályán gyakorolni. Ezt a létszámot az ifik és a felnőttek együttesen alkotják. Van olyan nap, hogy a felnőttek és az ifik együtt edzenek.

- Hosszú idő után ismét NB II-ben szerepel az együttes. Milyen tervekkel vágnak neki az új idénynek?

- Csoportunk erős. Ennek ellenére jók az esélyeink. Az új igazolásokkal megoldottak a posztok körüli gondok. A társaság jó szellemű, nyerni akar és az NB II középmezőnyébe várjuk őket. A nyolcadik helyről lefelé mindenki kiesik. Ebből adódóan az első nyolcba kell kerülnünk.

- Új arcok vannak az együttesnél?

- Elöljáróban annyit mondanék, hogy a vezetőség is egy fővel bővült. Név szerint dr. Nagymélykuti Lászlóval, de térjük vissza az új igazolásokhoz. Visszatért Varsandár József Orosházáról (szélső). Érkezett még, Nagy Imre (irányító) Orosházáról, Lovász János (átlövő) Újkígyósról, Ördög Attila (irányító) Marosvásárhelyről. Hozzánk igazolt a kiváló átlövő Weinecker Norbert (Jate), s két év kihagyás után újra csatasorba állt Kajtár Sándor (kapus). Nyugodtan mondhatom, hogy a posztokon versenyhelyzet állt elő.

- Heti hány edzéssel készülnek a startra?

- Négy edzéssel és edzőmérkőzésekkel.

- Mikor indul a bajnokság?

- Szeptember 21-én Békéscsabán kezdünk. Majd hazai pályán is bemutatkozunk. Szeptember 24-én Magyar Kupa-mérkőzést játszunk az NB I/B-s Kiskunhalassal.

- A jó működéshez szükséges a biztos anyagi háttér. Ezen a területen mi a helyzet?

- Az anyagi helyzetünk elégséges. Azokat az ígéreteket, amit az önkormányzat, mint főtámogató ígért, s tudja tartani, valamint kisebb egy-két szponzor már beállt a támogatók sorába, akkor ha nem is felhőtlen, gondtalan, de tűrhető anyagi erők állnak rendelkezésünkre. Nem a legjobb, lehetne még finomítani, meg fogjuk oldani.
Vasárnap kiderült, hogy nem sikerült a bemutatkozása a hosszú idő után ismét NB II-ben játszó Szentesi Kinizsinek. A bajnoki nyitányon Békéscsabán léptek pályára, s 31-17 arányú vereséget szenvedtek.

- Megilletődötten, sok hibával játszottunk - röviden így értékelt Herold Péter technikai vezető.

2003-2004-es bajnokságban a Szentesi Kinizsi hazai mérkőzései:

2. forduló: Szentesi Kinizsi-Kondoros, szeptember 27. (szombat) 17 óra, ifik 15 óra,
5. forduló: Szentesi Kinizsi-Kiskunmajsa, október 18. (szombat) 17 óra, ifik 15 óra,
7. forduló: Szentesi Kinizsi-Algyő, október 31. (péntek) 17 óra, ifik 15 óra,
9. forduló: Szentesi Kinizsi-Újkígyós, november 15. (szombat) 17 óra, ifik 15 óra,
11. forduló: Szentesi Kinizsi-Tiszakécske, november 30. (vasárnap) 17 óra, ifik 15 óra

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza