<<< Vissza

Sakkozók rajtra készen

2003. szeptember 26.

 
A sakkosok is hamarosan megkezdik a bajnoki fordulókat. Dr. Makay Andor, a Szentesi SK szakosztályvezetője annak örül, hogy a 2002/2203-as évben a csapat nehéz körülmények között, három standard játékos vált ki, de sikeresen vette a bajnokságot. A sakkozók a Tóth László csoportban osztályozó mérkőzésen harcolták ki, hogy továbbra is az NB II-ben szerepeljenek.

A szakosztályvezető elmondta, bízik abban, hogy a következő bajnokságban sikeresebben szerepelnek majd. A bizalmat részben arra alapozza, hogy a csapat ifjúsági játékosai már egy éve gyakorolják a második osztály küzdelmeit. Mára tapasztaltabbak, gyakorlottabbak lettek. Megszokták a magasabb osztály légkörét.

A bajnokság szeptember 28-án kezdődik, a szentesi sakkozók a Szarvasi SE gárdáját fogadják a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A mérkőzés délelőtt 10 órakor kezdődik. Arra a kérdésre, hogyan sikerült a felkészülés, dr. Makay Andor elmondta, a nyáron - szponzoraik támogatásának köszönhetően - és saját költségen részt vettek néhány versenyen, köztük nemzetközi versenyen is. Azon Bardóczi János ifjúsági korú játékos első helyen végzett. Már ez is jó jel a bajnokság előtt.

A változások között említette az edző azt, hogy az első táblára sikerült egy FIDE-mestert szerezni, Csala Imrét.

Reményeik szerint a csapat erőssége lehet, hiszen nagyon fontos az, ki ül le az első táblán a versenyeken.

Amennyiben rendszeresen a legjobb összeállításban állhatnak ki a bajnoki fordulókban, a szakosztályvezető szerint akár a középmezőnyben is végezhet a csapat. Az osztályozót mindenesetre szeretnék elkerülni. A mezőny szinte változatlan, bár még nem lehet tudni, milyen mozgások voltak, ki hogyan erősített vagy gyengült.

- Anyagi helyzetünk nem a legjobb, továbbra is várjuk támogatóink segítségét. Évek óta változatlan az összeg, amit támogatásként az önkormányzattól kapunk. A 2004/2005-ös versenyévtől rendkívül komoly anyagi terhet jelenthet majd a csapatnak, hogy csak elektromos órák használatával lehet rendezni versenyeket. Az órák darabonként 15-20 ezer forintba kerülnek, ami egy csapatnál mintegy 420 ezer forintot tesz ki.

Az önkormányzati támogatásból ha kifizetjük a nevezési díjat, a játékengedélyt, versenybírói díjat, utazást, gyakorlatilag egy fillér nem marad arra, hogy ilyen feltételekkel részt tudjunk venni a bajnokságban - jelentette ki a szakosztályvezető.

(l. j.)


<<< Vissza