<<< Vissza

Pont nélkül a hazaiak
 Domino siker a Legrand-kupán

2003. szeptember 26.

 
Huszonkilencedik alkalommal került megrendezésre a felkészülést szolgáló nemzetközi vízilabdatorna. A hagyományőrző háromnapos rendezvény, az idén Legrand-kupa néven került megrendezésre. Az idei megmérettetésre hat csapat érkezett a Kurca-parti városba. Domino Honvéd, FTC, ZF Hungária Eger, PVK Primorac Kotor (Szerbia-Montenegró) OSC, Legrand Szentesi VK. A résztvevő együttesek körmérkőzést játszottak egymással. Három napon át verőfény, napsütés, ideális idő a vízilabdázáshoz, ami várta a hazaiak első összecsapását.

Újházi-Somogyi, Lavrisinyec, Berki, Kiss I., Zentai, Szebeni, játszott még: Pellei, Juhász E., Szánászki, Juhász Zs., Kameneczki J., Gál (kapus), Szabó T., edző: Komlósi János összeállításban játszottak a torna alatt. Az első ellenfél, öt világbajnokot soraiba tudó, Domino Honvéd volt. Nem sok babér termett a Legrand Szentesi VK-nak, hiszen 15-4 arányú vereséget szenvedtek.

Az első nap záró mérkőzésén, a Kurca-parti gárda Eger együttese ellen szállt vízbe. Újabb vereség, ezúttal 10-5. Szombat délelőtt tovább folytatódott ez a rossz széria, hiszen két gólos vereség (11-9) az OSC-től. Szombaton a záró derbin az FTC volt az ellenfél, az eredmény 8-5-ös vereség. Ezen a mérkőzésen már lényegesen jobban muzsikáltak a hazai legények. Ugyan ez a jó játék jellemezte a vasárnap kora délelőtt lejátszott Kotor elleni mérkőzést. De így sem sikerült legyőzni a montenegrói gárdát, az eredmény 10-8-as vereség. Ezzel az újabb ötödik kudarccal az is eldőlt, hogy pont nélkül az utolsó, hatodik helyen végzett a Legrand Szentesi VK.

A teljes végeredmény:
1. Domino Honvéd 10,
2. FTC 8,
3. Kotor 6,
4. OSC 4,
5. Eger 2,
6. Legrand Szentesi VK 0 pont.

Különdíjasok:
legjobb kapus: Pelle Balázs (FTC),
legjobb mezőnyjátékos: Bárány Attila (Honvéd) 11 gól,
legjobb szentesi játékos: Berki András.

Komlósi János a Legrand Szentesi VK edzője így értékel.

- Az Eger és az OSC ellen biztos voltam a pontszerzésben. Sajnos mindkét meccsen gyengén játszottunk. Az emberfóros támadással és az ember hátrányos védekezéssel voltak apróbb gondjaink. Az átlövések sem úgy jöttek be, ahogy szerettük volna. Az FTC és a Kotor ellen volt tartása a csapatnak. Sok helyzetet kidolgoztunk, csak sajnos sokat hibáztunk. "Huszonnégy órával" a rajt előtt még sok közös gyakorlásra van szükségünk.

A bajnokságban, a legnehezebb ellenfelekkel kezdünk (Vasas, Honvéd, FTC) és lesz még plusz egy hónapunk, hogy összekovácsolódjon a csapat. Bízom abban, hogy a velünk azonos képességű együttesek ellen (Eger, OSC, Szeged, Szolnok) komoly pontszerzési esélyeink lesznek.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza