<<< Vissza

Újra találkoztunk!

2003. szeptember 26.

 
Szeptember 5-én, s utána minden hónapban indul buszunk Budapestre, a Puskin u. 4-be. Itt találkozunk ezután ismét egy szépen berendezett nagyteremben a Budapestre elszármazottakkal.

Több új arccal ismerkedtünk meg, bővült a baráti kör. De hívunk és várunk is mindenkit, aki szeretne néhány órát eltölteni, emlékezni, kikapcsolódni Budapesten, közöttünk.

Évi programunk készül. Most Garai Sz. Imre és Takács László jöttek fel Budapestre, hogy bemutassák a budapestieknek Szentest, mint sportvárost. Új létesítményei, sportprogramjai, más turisztikai lehetőségei vonzóvá teszik a települést az idelátogatók előtt. Ezt bizonyították az ajándékként hozott képeslapok, újságok. A napokban jelentette meg a város a Szentest bemutató képeslap csomagját. Barátaink körében nagy sikere volt, kértek is többen belőle.

Előadóink beszámolója tette teljessé a bemutatkozást, részletesen beszámoltak Szentes sportéletéről, s az elért eredményekről; városi, országos szinten elért sikerekről sportáganként. Kiemelték a régi és a ma kedvelt sportágakat, a vízilabda, futball, tenisz, birkózás, karate és még több területről részletesen szóltak az eredmények tükrében. Bemutatták a szabadidős sportágakat, amelyek szintén nagyon kedveltek városunkban. Láthatták képeken is a csodálatosan megújult Széchenyi-ligeti standfürdőt, szóltak a mellette helyet foglaló részben fedett 15 teniszpályáról. Ezek a ligeti és liget-közeli sportlétesítmények egyedülállóak még Európa-szerte is.

Barátaink így elszármazottként is "testközelben" vannak szülővárosukkal, vagy diákéveik nagyon szép és maradandó emlékeivel. Körünkben az átlagéletkor magas, de tagjaink fiatalos lendülete néhány órára feledteti a kort. 70 éves születésnapi tortát is bontottuk, mi tudjuk, de nem áruljuk el, hogy kinek szólt a szülinapi köszöntő Budapesten. Tombolán értékes ajándékokat sorsoltak. Beszélgettünk, ettünk, ittunk, és mint mindig, jól éreztük magunkat. Ketten már nem lehettek közöttünk, róluk emlékeztünk.

Dr. Széchenyiné Csergő Judit szervező


<<< Vissza