<<< Vissza

Gondolatok

2003. szeptember 26.

 
A tömegesülés hamis ábránd. Legyünk többen, erősebbek leszünk: nagy tévedés. Attól, hogy egy nagy ember maga köré gyűjt sok tétova csodálót, nem lesz serege. Az eredmény: a hős előbb-utóbb kedvét veszti.

++++++++++++++++++++++++++++

Olyan kormánya sohasem lesz a népnek, amelyik minden néprétegnek kedvére tesz. Az ígéretek sem változtatnak ezen.

++++++++++++++++++++++++++++

Annak, hogy a magyar futball idejutott, nem csak az általános eldurvulás játszik szerepet, hanem az elpiacosodás. Az én gyermekkoromban minden egyesület maga nevelt játékosokat. Vasárnaponként a pályákon előbb a kölyökcsapatok, majd az ifik, végül a nagyok mérkőztek. A nagy csapat összeállítását a lelkes közönség fejből tudta. A játékosokat név szerint ismertük. A kisebbek mindent megtettek azért, hogy eggyel feljebb álló csapatukban játszhassanak. Egy ifinek a nagyok közé bekerülni minden pénznél nagyobb dicsőség volt. Bele is adta minden erejét a játékba. Ma ismeretlen, megtanulhatatlan nevű, szedett-vedett idegenek játszanak, kizárólag a pénzért. A játékosokat adják-veszik, mint régen a rabszolgákat. Olyan is a játék. Nem érdemes nézni. A megoldás: saját nevelés.

++++++++++++++++++++++++++++

Ugyanaz az ember másként viselkedik, ha egyedül van és másként, amikor tömegbe vegyül. Hogy is mondta Salamon: "Jó erkölcsöket is megrontanak gonosz társaságok".

++++++++++++++++++++++++++++

Örömmel hallottam a következő mondatot: "A feleségem édesanyja."

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza