<<< Vissza

AL-Ko: új edző

2003. szeptember 12.

 
Gőzerővel készül az AL-KO Szentesi TE női NB I-es futsal teremlabdarúgó-csapata, a 2003-2004-es bajnoki idényre. Az előző bajnokság ezüstérmes együttesének edzéseit Szél István személyében új edző irányítja. Az új vezetővel a tervekről beszélgettünk.

- Mennyire lepte meg önt, hogy felkérték az NB I-es együttes edzéseinek irányításra?

- A felkérés nem lepett meg. Korábban Krám Lehel tanár úrral beszéltünk erről tavaly novemberben. Akkor ez a dolog elmaradt. Köztudott, hogy változások történtek az AL-KO Szentesi TE vezetésében. Tóth Antal szakosztályvezető személyében olyan ember került a szakosztály élére, akivel már régóta ismertük egymást. Ő megkeresett, megegyeztünk. Szeptember 1-je óta én irányítom a munkát.

- Új edző, új program? Ön kíván-e változtatni?

- Folyamatosan szemmel kísértem az AL-KO Szentesi TE tevékenységét. Elég jól ismerem a játékosokat, hogy milyen adottságokkal, képességekkel rendelkeznek. Olyan csapatot vettem át, ahol képzettek a lányok egyénileg. Úgy látom, hogy ezen a jó csapaton, csapatjáték területén van még mit javítani. Egy pár kombinációt biztos, hogy megfogok velük tanítani. Egyéni tudásban nincs gond. Erőnlétileg kell egy kicsit fejleszteni őket. Manapság a hölgyek is egyre keményebben fociznak.

- Milyen az edzés-látogatottság?

- Némi kívánni valót hagy maga után. A lányok közül sokan vidéken dolgoznak, tanulnak. Nem tudnak jönni hétközi edzésre, csak a pénteki edzésen tudok teljes létszámú csapattal találkozni. A nyáron nem lehetett a lányokat összeszedni. Így alapozásról igazából nem lehet beszélni. Az említett probléma már évek óta megvan, de ennek ellenére az eredmények jók voltak.

- Mely együttesek lesznek a Kurca-parti hölgykoszorú ellenfelei?

- Tizenhárom csapat indul a 2003-2004-es bajnoki idényben. Három háromcsapatos, és egy négycsapatos csoportot alakítottak ki. Az AL-KO Szentesi TE egy négyes csoportba került. Ellenfeleink: Tatabánya, Eger és Salgótarján. Aránylag jó a sorsolás. Ebből a négyesből erőlködés nélkül tovább jutunk.

- Mi a vezetés elvárása a csapattól?

- A vezetésnek óvatosan kell gondolkodni. Szurkolók részéről az elvárás a bajnoki arany. Adjunk egy kis lehetőséget a lányoknak, hiszen évek óta topon vannak. Sok olyan gárda van, amely nagypályáról profi játékosokkal erősít. A mi együttesünk teljesen amatőr. Tanulás és munka mellett gyakorolnak, illetve fociznak. Erős bajnokság lesz. Én bízok benne, ha odafigyelnek a lányok, és szívvel, lélekkel dolgoznak, akkor megszerezhető a bajnoki cím.

- Önnek három szereposztása van. Játszik a megye III osztályú Szentesi Kinizsiben, illetve a Szentesi Kinizsi megye I osztályú női teremlabdarúgó együttesénél is ön az edző. Hogyan lehet ezt a sokrétű munkát elvégezni, hogy az egyik ne menjen a másik rovására?

- Elég nehezen. Huszonöt éve aktívan focizom. Nehéz abbahagyni. Amíg úgy érzem, hogy jól esik a mozgás, s nagy lehetőségem, kihasználom. A Szentesi Kinizsi női együttesét kezdettől fogva én irányítom. Valahol ők a szívem csücske, nem akarom őket elhagyni. Bízom benne, hogy össze lehet egyeztetni ezt a három dolgot. Valószínű, hogy az aktív labdarúgásom rovására megy a két edzőség. Aki ismer az tudja, hogy én maximalista vagyok. Ahol dolgozom mindent beleadok.

- Ezt a család hogyan tudja elfogadni?

- Nálunk azért lehet összeegyeztetni ezt a dolgot, mert a nejem is sokáig focizott, a Szentesi Kinizsi női együttesében. Valahol megérti. Otthon kell minden gondot megbeszélni. Nekem még nem voltak problémáim. Remélem ezután sem lesznek.

D. V. Z.


<<< Vissza