<<< Vissza

Tanévkezdés a Kiss Bálintban

2003. szeptember 12.

 
A Kiss Bálint Református Általános Iskolában is zavartalan volt a tanévkezdés. Mondja is Karikó-Tóth Tibor igazgató, ha jól tudja, a város egyetlen általános iskolája az övék, ahol '96 óta növekszik a tanulói létszám. A szeptemberi iskolakezdés közel négyszáz diákot mozgósított az oktatási intézményben. A két első osztály maximális létszámmal kezdte meg az évet. Pedagógushiány nincs, örömmel újságolja az igazgató, náluk minden szakterületen szaktanárok dolgoznak. Új kolléga nem érkezett az iskolába, az intézmény stabil gárdával dolgozik.

Az iskola vezetése három nagy program köré építi föl feladatait. Azok között fontosnak tartják a minőségirányítási rendszer bevezetésének a kiépítését. Az iskola idén tízéves évfordulót ünnepel, ugyanis '93 szeptember 1-jével indult újra egyházi évfolyam az intézményben. Ennek apropóján októberben megemlékezést tartanak, amelyre természetesen szívesen várják majd a város érdeklődő polgárait.

- A Coménius Nemzetközi Programiroda kapcsán indul hároméves programunk. Egy olyan nemzetközi projectbe kapcsolódtunk be, amelyben francia, svéd és román iskolákkal közösen hozunk létre egy európai énekkart. A három év alatt az iskolák diákjai látogatást tesznek egymás intézményében, ahova elviszi a saját énekkarát. Ebből közel száz fős gyermekkórus alakul majd ki, mindenki a saját országának a jellegzetes dalait énekli, népi kultúráját viszi színpadra. Májusban kéthetes franciaországi utazást teszünk harminc diákkal. Azt követően Svédország következik, majd a harmadik évben mi leszünk a házigazdák. Szeretnénk őket nagy szeretettel fogadni a nemzetközi gálán - meséli az igazgató, majd így folytatja a tájékoztatót:

- Iskolánkban ebben az évben közel 10 millió forintot költhettünk felújításokra. Ennek keretében új bútorzatot kaptak az alsó tagozatos tantermek, ahová a legmodernebb táblákat is elhelyezhettük. Néhány tanteremben parkettacsiszolást végeztünk, teljesen felújítottuk a hátsó lépcsőházunkat, az udvaron új, fából készült pihenőket helyeztünk el. Ennek jó részét pályázatokon nyertük. Összesen 13 millió forintot tesz ki az, amit az iskola pályázati úton be tudott szerezni.

L. J.


<<< Vissza