<<< Vissza

Filmes gimnazisták

2003. szeptember 12.

 
Augusztus 21-27-e között rendezték Budapesten a X. országos diák, ifjúsági film- és videoszemlét. A versenyen a Horváth Mihály Gimnázium negyedikes drámai tagozatos tanulói is részt vettek. Azok a diákok, akik filmezést tanulnak a 3-4. osztályban. Ők hárman, Börcsök Renáta, Fölk Petra és Turna Krisztina, a tavaly végzett drámaisok közül Bite Zsolt, Kelemen Ilona és Gabnai János, továbbá Maczelka Márk és Misku Norbert.

A szemlére 190 film érkezett be, általános, középiskolás és fiatal filmes kategóriákban. A szentesiek játékfilmekkel indultak, azok témái jórészt a fiatalokról szóltak, az alkotók korosztályuk problémáit dolgozták fel. A munkákat a szakmában elismert, neves zsűri értékelte. A díjkiosztón a gimnázium csapata az Oktatási Minisztérium alkotóközösségi díját nyerte el, Maczelka Márk és Misku Norbert pedig a Magyar Független Film és Videoszövetség alkotói különdíját kapta. Annak eredményeként szakmai továbbképzésen vehetnek részt.

A tanárok, akik a fiatalokat segítették munkájukban: Papp László (film- videoismeret) és Perjésné Dózsa Erzsébet (filmesztétika).

Mint Maczelka Márk lapunknak elmondta, a gimnázium filmesei természetesen dolgoznak továbbra is, egyebek mellett a városi eseményeket rögzítik. Amellett Romániába készülnek, Marosvásárhelyre, nemzetközi filmfesztiválra.


<<< Vissza