<<< Vissza

Középületek felújítása Szentesen

2003. szeptember 12.

 
Az idei évben az önkormányzat kiemelt figyelmet szentelt Szentes oktatási intézményeinek felújítására és állagmegóvására. A költségvetésben mintegy 50 millió Ft-ot különítettek el erre a célra és pályázati forrásokkal kiegészítve így 6 óvodánál, 5 általános iskolánál, 3 középiskolánál és 7 egyéb intézménynél végezhettek el kisebb - nagyobb felújítási munkálatokat.

A teljesség igénye nélkül néhány intézménynél utánnajártunk az elvégzett munkák eredményeinek.

A Kossuth utcai óvodában az egész konyhai részt és az ebédlőt felújították, a nevelők , a szülők és a gyerekek legnagyobb megelégedésére. A munkák hiba nélkül, határidőre elkészültek, és ennek eredményeként mára minden modern és korszerű és szép az óvoda belsejében. Sajnos azonban az épületen kívül vannak még feladatok. A tető igen rossz állapotban van, potyognak a cserepek ami igen balesetveszélyes. Ennek felújítását a jövő évben szeretnék elvégezni.

A Deák Ferenc Általános Iskolában még nem valósult meg a tanári és az ebédlő ablakainak cseréje - 7 ablakot kellene kicserélni, amik igen rossz állapotúak. Az iskolában négy teremben végeztek javitási munkákat, egy teremben felújították a parkettát, hármat és a tornatermet pedig kifestették. A jövő évre maradt az esőcsatorna és az eresz felújítása és egy - két éven belül a a külső homlokzat felújítása is időszerűvé válik. Szintén nagy volumenű munka lesz a tornaterem melletti vizesblokk javítása is, ami már évek óta használhatatlan.

A Damjanich János Általános Iskola négy épülete közül a főépületben és az ebédlő épületében került sor felújításokra. A főépületben lefestették a nyílászáró ablakokat, három tanteremben pedig kicserélték a régi parkettát. Az ebédlőépület teljes csatornáját kicserélték és felújították a homlokzatot is. Szükséges volna még két tanterem újraparkettázása, a főépületben található beépített szekrények, és a tornaterem vizesblokkjának felújítása is, mely utóbbit pályázati pénzekből kívánja megvalósítani az intézmény.

A Koszta József Általános Iskolában végezték az egyik legnagyobb értékű munkát - a tornatermi üvegfalak cseréjét, és szigetelését. A 23 éves iskolában eléggé elhasználódtak a vizvezető csövek, melynek cseréjéhez már jövőre hozzá kellene fogni. Szükséges még a kosárlabdapályák újraaszfaltozásai is.

A intézmények beszámolóiból kiderült, hogy nagyon nagy segítéget jelentettek a nyári felújítások, de az is, hogy még rengeteg az elvégzésre váró feladat a város középületeiben.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza