<<< Vissza

Színház - felnőtteknek, gyerekeknek
A művelődési központ bérletes előadásai

2003. szeptember 5.

 
A Szentesi Művelődési Központ a 2003/2004-es évadra meghirdette bérletes előadásait. A programok összeállításánál külön-külön is megcélozták a felnőtt és a gyermek közönséget, valamint a komolyzene iránt érdeklődőket.

A Tóth József-bérlet összesen hat színházi pódiumjellegű előadást tartalmaz. Így Békeffi-Stella: Janika című vígjátékát. A darab szereplői: Pápai Erika, Nemcsák Károly, Szacsvay László, Sajgál Erika, Kovács István, Haumann Petra, Kelemen István és Fehér Gyula.

"Te rongyos élet" címmel operett, kabaré estre várják az érdeklődőket a Tóth József Színházterembe. A jó szórakozásról Rálik Szilvia, Tamás Endre, Nagy Erika, Tomanek Gábor, Mészáros Mihály, Horváth Margit, Gerner Csaba, Csomós Lajos és Bátkai József karmester, zeneszerző gondoskodik.

Sarkadi Imre remekművét, az Elveszett paradicsom című drámát is programra tűzték a szervezők. Az író megálmodott alakjait neves színészek - Bubik István, Koltai Lajos, Haumann Petra, Cs. Németh Lajos és Tóth Judit - keltik életre.

Dunai Tamás önálló estje szintén szerepel a bérletes előadások között. A színművész "Párizsi eső" címmel magyar írók, költők vallomásait tolmácsolja a csodálatos francia fővárosról - sanzonokkal fűszerezve. Közreműködik az Emerton-díjas Pódium duó.

Cseke Péter és Sára Bernadett Márai Sándor verseiből válogatott az alkalomra. Zenés estjüket Talán mégis jó az ember címmel vitték színpadra. Közreműködik: ifjabb Major István (gordonka) vagy Balogh Ágnes (zongora, narrátor).

Vaszary Gábor Bubus című vígjátékában Csala Zsuzsát, Gergely Róbertet, Harsányi Gábort, Straub Dezsőt, Rátonyi Hajnit és Sáfár Anikót láthatjuk-hallhatjuk.

*****************

A Mici-Mackó-bérlet öt vidám előadást tartogat óvodásoknak (délelőtt 10 órai kezdéssel), iskolásoknak (délután 2 órakor). A tervek szerint a következő előadásokat láthatják majd a gyerekek:

Október 28-án A nagy utazás című bábjátékot mutatják be a Budai Bábszínház művészei. November 25-én az Évszakutazás című mesejátékot láthatják az érdeklődők az Ezüst Hold Fényszínház előadásában. 2004. február 11-én a Grimm-busz Színház vendégeskedik a Tóth József Színházteremben. Mesejátékuk címe: Mátyás király krónikása. Március 10-én a Csalavári Csalavér című bábjátékot mutatják be a Miskolci Csodamalom Bábszínház művészei. Jövő év májusában (a pontos dátum még nem tisztázott) várhatóan a Gágogó együttes zenés műsorát láthatja-hallhatja az érdeklődő közönség.

Bérletárusítás szeptember 8-ától a Tóth József Színházterem pénztárában. Pénztári órák: hétköznapokon 10-13 és 15-17 óráig.


<<< Vissza