<<< Vissza

Gyermektábor Káptalanfüreden

2003. szeptember 5.

 
A Szabadidős Sportklub a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által kiírt pályázaton 30+2 fős térítés nélküli táborozást nyert.

A részvevőket a szociális rászorultság alapján válogattuk össze, a származást nem vettük figyelembe. A kis csapatot a Gágyor házaspár vezette, akik gyakorlott táboroztatók, és gyermekbarátok. A tábor augusztus 18-23-ig tartott Káptalanfüreden egy nagyon jól berendezett ifjúsági táborban. Szinte minden nap volt közös program, nagyobb részük Zánkán. Amikor éppen nem volt központi program a Gágyor házaspár szervezett sportversenyeket a szomszédokkal. Elismeréssel állapíthatjuk meg, hogy a szentesi gyerekek jól helytálltak, és egy köteg oklevéllel a hátizsákokban tértek haza, a MÁV jóvoltából kalandos utazással.

A résztvevőknek a szállásért és a bőségesen mért étkezésért nem kellett fizetniük. A táborvezetők minimális kiegészítést, hozzájárulást kértek - 1.000,- Ft/fő - a közben felmerülő költségekre, valamint a klubnak a táborozás szervezése során felmerült költségei készítésére.

Sajnos, a vasúton történt utazás megkeserítette a jó hangulatot. A MÁV nem volt képes a megnövekedett utasforgalom kezelésére, gyerekeink oda- és vissza is végigácsorogták az utat.

Nagyon szép gesztus volt a szervezőktől, hogy minden csapat tagjai pólót is kaptak, különböző színűeket. Zánkán jól mutatott a kb. ötezernyi gyerek egy-egy központi rendezvényen.

Sokat strandoltak, de óvatosan. A gyerekek egykettőre összebarátkoztak és más csoportok gyerekeivel is jó kapcsolatba kerültek.

Sajnos, a táborozás ideje hamar eltelt, de a szép élmények, emlékek megmaradnak. Remélhetőleg, a táborozás tapasztalatai, élményei újabb táborozásokon való részvételre sarkallja a résztvevőket. Nos, erre a klubunk programjai bőven adnak lehetőséget!

Várunk benneteket gyerekek!

Léhi Gábor
klubvezető


<<< Vissza