<<< Vissza

A város vagyona

2003. szeptember 5.

 

Augusztus utolsó rádiós fogadóórájának vendége Szilvássy Árpádné, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási csoportvezetője volt, aki többek között a vagyongazdálkodásról, a szociális lakások építéséről, és az önkormányzat tulajdonában álló termőföldek és kiskertek bérbeadásáról beszélt a hallgatóknak.

Mint a csoportvezető elmondta, ők nem döntenek, csak előkészítik a beruházási terveket, az ingatlanok vételét, eladását a képviselő testületnek, akik azután megvitatják a felvetéseket. A csoport a közelmúltban több pályázatot is beadott, többek között a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanácshoz és a Minisztériumokhoz.

Lakásépítés terén például a Belügyminisztérium hoz lett benyújtva pályázat, ami még elbírálás alatt áll. Kedvező elbírálás esetén a Petőfi u. 16. szám alá egy 22 lakásból álló épületet, a Szabadság tér 4. szám alatti épület tetőterébe 7 lakást, az Apponyi tér 5. szám alá pedig egy 10 lakásból álló épület építését tervezik. Kedvező elbírálás esetén a munkálatok még idén elkezdődhetnek.

Az elképzelések között szerepel még a Klauzál utcai gyógyszertár és orvosi rendelő épülettömbjének felújítása, valamint a használaton kívüli emeleti helyiség orvosi rendelővé alakítása is.

A vagyongazdálkodási csoport hatáskörébe tartozik az önkormányzati tulajdonban álló termőföldek és kiskertek kiadása is. A hivatalban közel 600 kiskertre és termőföldre kötnek szerződést évente. A kiskerteknél kb. 720 négyzetméter terület bérelhető, melyek hasznosítása teljes körűnek mondható. Talán 1-2 kiskert van amely nincs bérbeadva. Ezek a kiskertek nem hoznak számottevő bevételt az önkormányzatnak. A bérleti díjak már két éve nem emelkedtek, hasznuk bérlőknek van belőlük. A kertben meg tudják termelni a legfontosabb szükségleteiket, és persze a kertészkedést szeretőknek is kellemes kikapcsolódást jelent.

A városközponttól távolabb persze nagyobb területek - hektárok - bérlésére is van lehetőség. Ezeket a területeket a város távlati érdekeit figyelembe véve nem lehet eladni, sőt, az önkormányzat igyekszik új területeket vásárolni a város környékén.

Mint kiderült a vagyongazdálkodási csoportnál sokrétű munka folyik, amit jelez az is , hogy a csoportban jogász, műszaki és pénzügyi vezető is dolgozik. Természetesen szoros együttműködés szükséges a többi osztállyal is.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza